Wpis z mikrobloga

@iksem: Fajna rzecz. Moim zdaniem ta reklama na środku rozprasza lub uczy aby ją ignorować ale pewnie pomaga w przypadkowych kliknięciach :P

Co sądzisz o tym pomyśle: dwóch losowo dobranych użytkowników rywalizuje, z tymi samymi pytaniami, kto najdłużej będzie odpowiadał bez błędu i np. wygrany wtedy otrzymuje punkt. itp. itd. tylko bez rejestracji, użytkownik będzie identyfikowany po sesji więc kiedy wejdzie jeszcze raz lub wyczyści historię to zacznie od 0
  • Odpowiedz
Nie kupuje się nowych zwierząt do salonu.

@korynt: bo... Ty zabraniasz? To test ze znajomości języka, a nie trendów w wystroju wnętrz.
Skonczyleś politechnikę, zgadłem? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@iksem: bardzo fajne, ale uważam, że mógłbyś zrobić jakiś większy setTimeout() jak user poda złą odpowiedź, bo nie można się w ten sposób za dużo nauczyć ;)
  • Odpowiedz
@iksem: Lub niekoniecznie dwóch. Np 5 lub 10, i będą powoli odpadać a ostatni zdobędzie punkt a ci co odpadną od razu dołączają do nowej rywalizacji. Oraz limit np. 50 lub 100 pytań, po których wszyscy, którzy zostali otrzymują punkt. Lub podobne wariacje tego pomysłu.
  • Odpowiedz
bo zwierzak dla salonu(??).

@Wyrewolwerowanyrewolwer: no to może wprowadzmy poprawne i poprawniejsze?
Czyli test na inteligencje, kojarzenie faktow czy znajomość gramatyki?

No i nadal nikt nie podał jednej słusznej odpowiedzi do kolejnego pytania, że
  • Odpowiedz
jest właśnie kali jeść kali pić, bo zwierzak dla salonu(??).

@Wyrewolwerowanyrewolwer: kurde, czytam i nie mogę uwierzyć. Zdanie niepoprawne GRAMATYCZNIE bo nie mieści się jednemu pajacowi z drugim użycie mniej oczywistego rzeczownika...
  • Odpowiedz
@M4ks: Nie, nie wprowadzimy poprawnych i poprawniejszych. Te poprawne są dobre i prawie każdy sobie z tym radzi. Nikt nie będzie dla Ciebie aż tak drastycznie obniżał progu i poziomu, bo nie potrafisz ogarnąć najprostszych rzeczy.

Do you know the man who is talking to ... brother?

Tutaj faktycznie można się trochę zastanawiać. Ale znowu -> kontekst. Nie ma tutaj praktycznie żadnego, więc pasuje tylko your. Gdyby w trakcie była
  • Odpowiedz
their brother oznaczałoby "ich brat". Nie wiem o co ci chodzi z tą ilością braci.

@korynt: o to, że jest tych braci czy rodzeństwa więcej - stąd ICH.

Wskaż "ich" w zdaniu to uznam Twoją odpowiedź.

@Wyrewolwerowanyrewolwer: a wskażesz meble w poprzednim? Zdanie jest gramatycznie poprawne, zarówno z your jak i z their, przykro mi.
  • Odpowiedz
@M4ks: Oczywiście. Meble kryją się za salonem w poprzednim przykładzie. Tutaj za bratem ciężko jest wyciągnąć wniosek o innych całkowicie innych ludziach. Oczywiste jest, że chodzi o brata rozmówcy.

Z resztą. Jak sam autor napisał: trzeba wybierać odpowiedź, która ma największy sens
I tym powinieneś się kierować. Jak sobie nie radzisz/nie potrafisz tego zaakceptować to Twój problem i musisz z tym żyć.
  • Odpowiedz
@M4ks:

Widzę, że się uparłeś z tymi zwierzętami do salonu.
Może przekona Cię argument, że "animal" w tym zdaniu nie jest poprawne.
Słowo some daje nam do zrozumienia, że nie jest to jedna rzecz, a więc animal występujące to w liczbie pojedynczej nie pasuje.
  • Odpowiedz
@M4ks: oh, jaki jestem do przodu i myślący "out of the box". Co za ograniczone prymitywy na tym mirko. Czas dla nich aby wyjść z piwnicy! Mają ambicje jedynie się .. stfu .. nażreć. Żadnych wyższych celów, gdyby wszyscy byli myśleli otwarcie jak ja, to nasza cywilizacja byłaby 2 stopnie rozwoju do przodu!
  • Odpowiedz