Wpis z mikrobloga

@hesus: @kicioch: aktualnie zbieram na macbook'a pro. Czas ten poswiecilem na rozwoj gry typu point&click w tym schematy blokowe, GUI, fabuła. Ogólnie jak przeszedlem gre po schemacie blokowym to wydawala sie calkiem fajna :) Wszystko rozrysowane mam na ipadzie w appsie UPAD i teraz pytanko czy na windowsie da sie pisać ? Czytalem cos o VMWare ale niestety moj pentium 4 nie obsluguje tego programu :D
  • Odpowiedz
@Strzalka: Ja trochę programuję pod iOS / OS X (Objective-C / Cocoa). Polecam książkę "Programming in Objective-C" S. Kochan jeżeli chodzi o sam język i składnię. Jak już będziesz miał kiedyś MBP i zaczniesz korzystać z IDE Xcode to Stanford ma bardzo dobre, darmowe nagrania wykładów z programowania pod iOS.
  • Odpowiedz
@dptd: dobra pytanie z innej beczuchy. Mam zamiar kupic mbpro 2.5ghz, i zrobic upgrade 16gb ram i 250ssd. Licze na to max 6000 czy lepiej kupic air'a 13" 256gb 1,7ghz 8gb ram? Czy wersja mbpro nie jest troche na wyrost? Przyznam ze zakup ma posluzyc tak z minimum 5-6 lat czyli 1000 zł rocznie.
  • Odpowiedz
@Strzalka: Różnica w cenie między Air a MBP nie jest jakaś wybitnie duża a jednak bebechy się znacznie różnią. Jeżeli nie jesteś człowiekiem, który większość czasu spędza w pociągach/samolotach, gdzie waga laptopa miałaby jakieś większe znaczenie to celuj w MBP. Porównaj sobie też różnice w cenie przy MBP + upgrade a MBPr (retina), która ma w standardzie już dysk SSD. Ja niedawno kupowałem właśnie taki model, nie chciałem retiny ale
  • Odpowiedz
@dptd: z tego co wiem jak kupie najtansza retine to nie mam pozniej mozliwosci upgrade'u to prawda? bo kupowac na apple skonfigurowanego highenda troche mi sie nie oplaca.
  • Odpowiedz
@dptd: mogłbys być taki zyczliwy i wrzucić top100 z mac app store (aktualne) ? Chcialbym sie rozeznac cenowo jak to z appsami. Na mobilach mam wszystko legalnie i tez chcialbym byc w porządku na laptopie
  • Odpowiedz