Wpis z mikrobloga

Zobaczyłem to i dostałem mini raka. Dlaczego?

Idę sobie do sklepu, obsługuje mnie przypakowany dres w okularach. Ide do banku, Pani ma na przedramieniu małe JP (widoczne), wychodząc z banku zauważam łysego bladoskórego mężczyznę który na potylicy ma jakiś napis - jest ochroniarzem.

Idę ulicą, mijam ludzi, mniej wiecej co 3 ma jakis markowy dres. Starsi, młodzi, ludzie. Widzę starszego biznesmena w dresie wsiadajacego do najnowszego BMW, szybko zauważam, że ma sporej wielkości bliznę na twarzy oraz kołczan prawilności .

Przechodzę dalej i mówię dzień dobry do policjanta, zatrzymuje mnie pytajac o dowód osobisty, mówię mu nazwisko panieńskie matki i pytam skąd blokady w samym centrum miasta - jak sie okazuje jakiś event - koncert gangu albanii - mozna zobaczyć #!$%@?ę nad głową.

Odchodząc zauważam ze to nie był policjant - to był strażnik miejski!

Szokujące, prawda? No ale co poradzić jak się żyje w kraju w którym ludzie szanuja Cię jako osobę i nie patrzą na Twój wygląd zewnętrzny, w którym każdy może wyrażać siebie i nikt nie ma bulu dupy o to, że pracujesz na ważnym stanowisku i jesteś sebixem. Rzecz działa się w #uk.

Kolejny z powodów dlaczego nie wrócę do Polski - smutny kraj, smutnych ludzi.

#justpolishthings #praca #pracbaza #emigracja #rakcontent #pdk
  • 10
  • Odpowiedz
kobita w oknie w banku

ekspedient

"byznesmen" w bmw [wystarczy troche odlozyc zeby miec"

Ochroniaz

"ludzie sukcesu" XXXXXXXXXXXXXXXXXXXDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

@ZwyklyMarcin: zapewniam cie jakby mieli wytatulowane "fuckthepolice" to bys ich tam nie widzial
  • Odpowiedz
@ZwyklyMarcin: Nie uważam, że żyję w smutnym kraju smutnych ludzi. Uważam że Polska jest jak najbardziej jednym z weselszych narodów cierpimy jedynie na #!$%@? mózgowe osób które nie potrafią doceniać swoich wartości i są z wszystkim na NIE.
  • Odpowiedz