Aktywne Wpisy
julibae +32
też się często spotykacie z romantyzowaniem komuny? teksty typu "było c-----o ale ludzie byli szczęśliwi" - z czego to wynika? moja teoria jest taka, że ci ludzie co tak mówią po prostu byli wtedy młodzi i patrzą na to z sentymentem. Sama się łapię na tym, że myślę czasami, że 10 lat temu było jakoś lepiej
#zycie #przemysleniazdupy #psychologia #socjologia
#zycie #przemysleniazdupy #psychologia #socjologia
NightRock +31
Jak to jest, że nie mieliśmy internetu, nie wiedzieliśmy o swoim wzajemnym istnieniu, a mimo to, wszyscy budowaliśmy to z koców i wspólnie nazywaliśmy "bazą"?
Jeśli to nie jest dowód na to, że żyjemy w symulacji, to ja nie wiem.
#baza #dziecinstwo #wspomnienia #przemyslenia #nostalgia
Jeśli to nie jest dowód na to, że żyjemy w symulacji, to ja nie wiem.
#baza #dziecinstwo #wspomnienia #przemyslenia #nostalgia
I nie uważam, że należy KOMUKOLWIEK d---------ć tego rodzaju doświadczenia na siłę. Chcesz się opiekować skrajnie zniekształconym, cierpiącym dzieckiem, które przeżyje parę lat i i tak umrze? Spoko. Ale nikogo do tego nie zmuszaj. Tymczasem w Polsce i na świecie nie ma wyboru - albo poświęcasz się CAŁKOWICIE takiemu dziecku, rezygnując z posiadania potomstwa, wolnego czasu i
@artpop:
Jedynym logicznym początkiem życia jest moment zapłodnienia. Bogiem nie jesteśmy. Jeżeli się nie zgadzacie macie do tego prawo, ale jeżeli się mylicie bronicie zabijania ludzi. Jeżeli ja się mylę żadnej katastrofy nie ma.
Diluj organami pochodzącymi z wyskorbanych płodów - who cares
@LowcaAndroidow: lwy > zarodki
Ja jestem pragmatycznym s---------m i po prostu patrzę na to bez specjalnych emocji - wolę mieć dwójkę przyjaciół i jeden martwy płód, niż pożegnać dwoje szczęśliwych ludzi, którzy w praktyce stają się całodobowymi opiekunami medycznymi.
W takim razie kobiety trzeba zamykać w więzieniu za zabijanie dzieci. Wszystkie, bo duża część zapłodnionych komórek jajowych jest odrzucana przez organizm kobiety. Próbując zachodzić w ciążę kobieta GODZI SIĘ na zabijanie dzieci. Tego żaden psychicznie zdrowy katolik nie może zaakceptować. Posiadanie dzieci nie jest obowiązkiem, da się bez tego żyć, można tym samym uniknąć mordowania - więc nie da się z moralnego punktu
Komentarz usunięty przez autora
zrzucasz cegły z dachu budynku nie patrząc, czy ktoś idzie, czy nie idzie. Nie masz kontroli nad tym, czy kogoś zabijesz, czy nie, ale wiesz, że skutkiem twojego działania MOŻE być śmierć człowieka i się na to godzisz i i tak zrzucasz cegły. Jak kogoś zabijesz, to pójdziesz siedzieć za zabójstwo i nieprędko wyjdziesz. To fakt.
Kobieta próbuje zajść w ciążę, by spełnić swoją egoistyczną zachciankę