@sorek: A w USA już w roku 1964 ludzie potrafili coś takiego akceptować. Kandydat na prezydenta z ramienia Republikanow Barry Goldwater pseudonim "Pan Konserwa" (sic!) miał dwa widoczne tatuaże na dłoni.
Polska rok 2015 jak na załączonym obrazku przez Ciebie.
@sorek: Daruj sobie, nie ma co się nad tym pocić, szkoda baterii na debili. Ja w niemczech jestem listonoszem i mam wszędzie tatuaże. Każdy na dzielni się do mnie uśmiecha i mówi mi dziendobry.
Wziąć opinię jakiegoś randoma, uznać że wyraża opinię ogółu i powiedzieć że to stanowi jeden z powodów dla którego nie wróci się do kraju xD
Jakby naprawdę komuś przeszkadzały takie pierdoły jak uprzedzenie, ksenofobia i zaściankowość wśród niektórych rodaków to ja sądzę że najlepiej żeby się zrzekł obywatelstwa i nie przyznawał się z jakiego kraju
@gregu-: widać nie mogę wrócić z emigracji bo przez moje tatuaże (no i brodę ofc) nie dostanę pracy za 1200zl na rękę ;/
@Koller: jakie to niby przepisy? Dyskryminowac dalej łatwo po imieniu, nazwisko oraz podczas pierwszej rozmowy w 4 oczy.
W anglii potrafia dyskryminowac i byc rasistowscy, ale nie są przy tym s---------i umysłowo i jeśli im pokażesz, że nie wpadasz pod stereotypy to Ci dadzą szanse.
@sorek: A ilu znasz biznesmenów z widocznymi tatuażami? Wymieniłeś w większości zawody, w których wygląd rzeczywiście ma male znaczenie, ale w poście nie o to chodziło. Jak biznes ma przez zły dobór pracownika ucierpieć, to uważam, że nie jest to warte ryzyka. Z Twojego punktu widzenia to proste, ale postaw się na miejscu tego pracodawcy.
@sorek: nie wiem czemu, ale mi się tatuaże teraz kojarzą głównie z zakompleksionymi ludźmi, którzy w ten sposób próbują jakoś zrekompensować przeciętny wygląd, a nie z przestępcami, więc mi by to w zatrudnieniu kogoś do pewnego rodzaju prac nie przeszkadzało.
Polska rok 2015 jak na załączonym obrazku przez Ciebie.
@sorek: w którym musieli wprowadzić specjalne przepisy aby cv były bez zdjęć zeby nie dyskryminowali nikogo za wygląd ;d
@sorek: spoko, jeszcze troche takich Twojego pokroju wyjedzie to juz tak smutno nie bedzie :)
Wziąć opinię jakiegoś randoma, uznać że wyraża opinię ogółu i powiedzieć że to stanowi jeden z powodów dla którego nie wróci się do kraju xD
Jakby naprawdę komuś przeszkadzały takie pierdoły jak uprzedzenie, ksenofobia i zaściankowość wśród niektórych rodaków to ja sądzę że najlepiej żeby się zrzekł obywatelstwa i nie przyznawał się z jakiego kraju
Komentarz usunięty przez autora
@Koller: jakie to niby przepisy? Dyskryminowac dalej łatwo po imieniu, nazwisko oraz podczas pierwszej rozmowy w 4 oczy.
W anglii potrafia dyskryminowac i byc rasistowscy, ale nie są przy tym s---------i umysłowo i jeśli im pokażesz, że nie wpadasz pod stereotypy to Ci dadzą szanse.
I nie opinie randoma, bardziej mnie zabolala liczba plusów pod drugim komentarzem, tylko dlatego poruszyłem ten temat.
Komentarz usunięty przez autora
@sorek: nom, albo np. jestes przegrywem i dlatego zwyczajnie nie dostaniesz nawet 1200 na reke ;) no , ale moze faktycznie to przez tatuaze ^^
@sorek: hej, skoro nie patrzą na twój wygląd zewnętrzny to po co się dziarać skoro nikt na to nie patrzy?