Aktywne Wpisy
domkasromka +4
#hotelparadise tak trochę zejście z tematu. Które, akcje najbardziej zapadły wam w pamięć z poprzednich sezonów, zarówno te śmieszne jak i jakieś draki. Mi się właśnie przypomniał fastiwal płaczu w piątym sezonie jak Kuba zaczął płakać, a cała reszta za nim.
Malenaa +18
Jeszcze w czwartek sama proponowała spotkanie na ten tydzień. Szkoda bo sama pisała dużo i na pewno pisało się lepiej niż z jakimiś tinderówkami. Poniedziałek wieczur i humor popsuty ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#tinder #podrywajzwykopem
#tinder #podrywajzwykopem
500 g mięsa mielonego z indyka
1 jajko
3 garści posiekanego jarmużu
1 marchewka utarta na tarce
1 drobno posiekana szalotka
2 łyżki otrąb orkiszowych
1 ząbek czosnku- przeciśnięty przez praskę
sól i pieprz do smaku
1 łyżka oleju lnianego
2 marchewki
1 łyżka nasion chilli
2 łyżki miodu
PRZYGOTOWANIE:
Do mięsa dodajemy jajko, jarmuż, marchewkę, otręby, czosnek, szalotkę oraz przyprawy. Mieszamy i formujemy kulki, lekko je spłaszczamy. Na patelni rozgrzewamy olej lniany i układamy kotleciki. Smażymy powoli tak aby w środku mięso nie było surowe, a zewnętrzna strona lekko przyrumieniona (chrupiąca).
Marchewki myjemy i oczyszczamy szczotką. Jest to młoda marchew więc nie ma sensu jej obierać. Kroimy w plastry. Mieszamy w miodzie i chilli. Smażymy na patelni na której smażyliśmy kotlety. Będzie super słodka i ostra.
#foodporn #gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem
Pozwoliłem sobie nieco zmodyfikować przepis:
SKŁADNIKI:
500 g mięsa
Za oliwę sie płaci podobna cenę.
używaj oliwy do smażenia tylko jednorazowo, albo zjadając ją później z potrawą albo wylewając
stosuj tylko oliwę extra virgin, najlepiej niefiltrowaną
unikaj głębokiego smażenia
staraj się nie smażyć zbyt długo i nie dopuszczaj oliwy do dymienia w za wysokiej temperaturze
Podsumowując: oliwa z oliwek doskonale nadaje się do smażenia. Oddaje ona potrawom swój szlachetny i lekko gorzkawy aromat i
@ClauditteMissCooking:
Co jest ewidentna bzdurą, a jeżeli ktoś pisze coś takiego na blogu o rzekomo zdrowym odżywianiu, to coś