Aktywne Wpisy
XyzykDX +638
szachmat1488 +1135
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Skopiuj link
Skopiuj linkTa treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wykop.pl
500 g mięsa mielonego z indyka
1 jajko
3 garści posiekanego jarmużu
1 marchewka utarta na tarce
1 drobno posiekana szalotka
2 łyżki otrąb orkiszowych
1 ząbek czosnku- przeciśnięty przez praskę
sól i pieprz do smaku
1 łyżka oleju lnianego
2 marchewki
1 łyżka nasion chilli
2 łyżki miodu
PRZYGOTOWANIE:
Do mięsa dodajemy jajko, jarmuż, marchewkę, otręby, czosnek, szalotkę oraz przyprawy. Mieszamy i formujemy kulki, lekko je spłaszczamy. Na patelni rozgrzewamy olej lniany i układamy kotleciki. Smażymy powoli tak aby w środku mięso nie było surowe, a zewnętrzna strona lekko przyrumieniona (chrupiąca).
Marchewki myjemy i oczyszczamy szczotką. Jest to młoda marchew więc nie ma sensu jej obierać. Kroimy w plastry. Mieszamy w miodzie i chilli. Smażymy na patelni na której smażyliśmy kotlety. Będzie super słodka i ostra.
#foodporn #gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem
Pozwoliłem sobie nieco zmodyfikować przepis:
SKŁADNIKI:
500 g mięsa mielonego
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE: Smażymy.
Za oliwę sie płaci podobna cenę.
używaj oliwy do smażenia tylko jednorazowo, albo zjadając ją później z potrawą albo wylewając
stosuj tylko oliwę extra virgin, najlepiej niefiltrowaną
unikaj głębokiego smażenia
staraj się nie smażyć zbyt długo i nie dopuszczaj oliwy do dymienia w za wysokiej temperaturze
Podsumowując: oliwa z oliwek doskonale nadaje się do smażenia. Oddaje ona potrawom swój szlachetny i lekko gorzkawy aromat i zapach,
@ClauditteMissCooking:
Co jest ewidentna bzdurą, a jeżeli ktoś pisze coś takiego na blogu o rzekomo zdrowym odżywianiu, to coś jest nie tak.
Nie wątpię, że Ty używasz innej oliwy, mój komentarz był do bloga, który wprowadza ludzi w błąd (a który zacytowałaś). Nie odnoś więc