@nofink: no ale od kiedy gniecenie się podczas wypadku to oznaka słabej jakości? Raczej jest to nawet wskazane. W końcu część energii zostaje pochłonieta. Oczywiście łamanie się podłogi przy 50kmh w chińskich samochodach to nie jest nic dobrego. Ale tutaj po jakimś zdjeciu nie wiemy co jest nie tak i czy te uszkodzenia wynikają ze złej jakości czy z kontrolowanych stref zgniotu.
@nofink: Jaja sobie robisz nie? To są 2 różne wypadki (uderzenie tył/przód), w których brały udział 2 różne tramwaje, Duwag i Konstal, nie ma co porównywać ;_;
@nofink: Obserwuję tę stronę i to bardziej heheszki niż coś poważnego ;) To motorniczy z Warszawy i wątpię by miał wiedzę z pierwszej ręki o Tramino i o tym wypadku w Poznaniu.
Trafiło i na mnie: będąc ostatnio na morzem trafiłem na obsługę z GEN Z. Ja- poproszę gofra z cukrem pudrem. GenZ pozbawionym życia głosem- nie ma Ja- czyli nie ma gofrów, dobra to coś innego GenZ- są Ja-są gofry? GenZ-tak
źródło: comment_7I4dpmKn0TT5Z5VG7YfolihYz7oH3xQQ.jpg
Pobierzźródło: comment_85M3oS5PybTrkbGvjvqPYUdjvVLDK4mv.jpg
PobierzRaczej jest to nawet wskazane. W końcu część energii zostaje pochłonieta.
Oczywiście łamanie się podłogi przy 50kmh w chińskich samochodach to nie jest nic dobrego. Ale tutaj po jakimś zdjeciu nie wiemy co jest nie tak i czy te uszkodzenia wynikają ze złej jakości czy z kontrolowanych stref zgniotu.
Jako test można przyłożyć do głowy rolkę papieru
Myślę że facet zna się na rzeczy.