Wpis z mikrobloga

@cmhqwidget: Przede wszystkim zaznaczyłbym, że o wiele lepszą rozgrzewką będzie sam bieg a prezentowane ćwiczenia w większości nie są elementami rozgrzewki dynamicznej.

Ćwiczenie 1: Lewa noga ucieka na zewnątrz / momentami zbyt duży wykrok / brak stabilności, co widać szczególnie w drugim powtórzeniu.
Ćwiczenie 2: W kwestii techniki nie mogę się do niczego przyczepić, ale nie widzę zbyt dużego sensu żeby amator wykonywał takie ćwiczenie przed jakimkolwiek biegiem.
Ćwiczenie 3:
  • Odpowiedz
@Jaaqob: Tia, w tym nr 1 jak to widziałem to zastanawiałem się czy to faktycznie biegacz że mu tak kolano ucieka :D

A to 2 to też nie wiem na co ma być, trochę mnie to zaskoczyło.

3 - A do tego jest chyba źle robione bo mnie uczył mój guru że przy przywodzicielach rotuje się miednicę w kierunku nogi drugiej niż
  • Odpowiedz
@cmhqwidget: Pokazuję szeroki wachlarz ćwiczeń, które są elementami rozgrzewki dynamicznej. Jak masz czas rób wszystkie, nie masz czasu, wybierz te które uważasz za stosowne.
  • Odpowiedz
@Jaaqob @cmhqwidget Miałem podobne jak Wy odczucia. Nie jestem instruktorem LA, ale nawet moje oko wyłapało nieprawidłowości. Poza tym wolałbym chwilę wcześniej potruchtać, porobić pajacyki, skipy, zanim zacząłbym wykroki. Ciekawa sprawa, że ludzie to oglądają i zachwycają się jakie to wspaniałe. Świetny, to jest Twój filmik, który podesłałeś @Jaaqob - spoko zestaw. Można z niego ułożyć sobie fajną rozgrzewkę.

Od siebie dodam, że ostatnio w mojej rozgrzewce gości skakanka.
  • Odpowiedz
@kapusniak: Z Jasińskim jest pewien problem. Z jednej strony dla wielu osób jest inspiracją i motywacją, żeby ruszyć dupsko sprzed telewizora, ale po dłuższym czasie jego sposób bycia zniechęca. W moim odczuciu pretenduje do bycia Paulo Coelho polskiego biegania. Filozoficzne rozważania, wszechobecne wstawki o poczuciu wolności, niesamowitej mocy i na końcu wypowiedzi oczywiście musi pojawić się ogień. Nie kupuję tego, ale rozumiem, że jakiejś części społeczeństwa może się to podobać.
  • Odpowiedz