Wpis z mikrobloga

@MoralneSalto: Właściwie @gaska dobrze pisze, czyli mówisz o swoich odczuciach a nie o jego wadach. Bo na większość ludzi mówienie im jak są beznadziejni działa jak płachta na byka, zwłaszcza gdy ludź ma temperament. A Mówienie o swoich odczuciach, że czujesz się źle, pozostawiona z problemem sama etc. bardziej motywuje do zastanowienia się nad sobą. To pewien rodzaj sztuczki która pozwala często uniknąć konfliktu.
  • Odpowiedz
@MoralneSalto: wydaje mi się, że nie dojrzałas do związku. Twoje zachowanie sprawilo, że Twój facet poczuł się niemesko. Aby naprawić sytuację pieść go oralnie i ugotuj smaczny obiad
  • Odpowiedz
  • 0
@MoralneSalto: Wiesz, to też nie chodzi o dotkliwe karanie go kiedy powie czy zrobi coś nie tak. Musi jednak mieć świadomość, że nie może wobec Ciebie zachowywać się jak zywnie mu się podoba. Jesteś jego partnerka, jak najbardziej ma go obchodzic Twoje samopoczucie, zwłaszcza kiedy jest efektem jego humorow. Poczytaj w internetach o sposobie komunikowania swoich odczuć, może to coś Ci pomoże. Jest też taka książka, fakt faktem ukierunkowana na
  • Odpowiedz
bo ktos może stwierdzić, że ma te odczucia gdzieś, ale wtedy chyba trzeba poważnie się zastanowić czy chcemy coś większego z taką osobą budować.

@gaska: Właśnie. Co po związku gdzie druga strona ma Cię w dupie? Jeśli już chce się budować faktyczny związek oparty na współpracy, to trzeba umieć rozmawiać.
  • Odpowiedz
@ludzik: teraz wyszło mi 2w1, raczej prawdziwe bo przy nim zmieniłam się o 180 stopni. zostawiam otwartą stronę z odpowiedziami i mu pokażę, jestem ciekawa czy by tak odpowiadał jakby miał mnie określić.jemu pewnie wyjdzie 7w8
  • Odpowiedz
  • 2
@MoralneSalto: Nie czytam poradników "jak żyć", tamto przeczytałam kiedyś z nudów w wakacje, generalnie mama dostała ją na jakimś nauczycielskim kursie. Ale wydaje mi się, że jest ok, prosto przedstawia jak się komunikować tak, aby być rozumianym.
  • Odpowiedz
@MoralneSalto: Podejrzewam, że wcale nie chciał tego narożnika i do tego ubodło go, że złożyłaś go nie z nim a z kolegą- uraziło to jego męską dumę. Zaraz pewnie wyjedzie z tekstem, że może chcesz z tym kolegą go przetestować czy miękki. Tak czy siak- powinien powiedzieć a nie focha walić- ale spokojnie- młody jest to się wyrobi jeszcze w podejściu do kobiet.
  • Odpowiedz
@To_ja_moze_pozamiatam: ten kumpel u nas pomieszkuje i wszyscy mamy do siebie 100% zaufania, jest dla mnie jak brat. Poza tym jest rudy ( ͡° ͜ʖ ͡°) na pewno mu o kumpla nie chodzilo, a stara kanapa smierdziala i byla cala zapadnieta, nadawala sie tylko na smietnik
  • Odpowiedz