Wpis z mikrobloga

@SScherzo: Różnice kulturowe po prostu. Mnie zabijanie świni też trochę odrzuca (polecam zobaczyć na żywo, nie na filmiku) ale mięso jem i generalnie uważam, że przeznaczeniem świni jest być zjedzonym. Podziwiam rzeźników za ich nerwy. Natomiast zabijanie psów mnie razi mocno bo żyję w przeświadczeniu, że pies to przyjaciel człowieka i lubię psy po prostu:) W każdym razie nie przejeżdżałbym pół świata, żeby walczyć z tym w chinach. Ich cyrk
  • Odpowiedz
@bajbuss: po co mam widzieć na żywo? słyszałam za dzieciaka krzyk zarzynanej świni, to wystarczy.

generalnie uważam, że przeznaczeniem świni jest być zjedzonym.
  • Odpowiedz
@Charles_Bukowski: mięso to mięso, i tu i tu pozbawia się zwierzęcia życia. no cóż, świnka sierści do pogłaskania nie ma, no i żyje w chlewie, to można zabić. btw - ludzi zabijać nie wolno w ogóle, więc to Twoje porównanie nie ma sensu.
  • Odpowiedz
@SScherzo: Ale przecież to oczywiste, ze jest to kwestia kultury - tam jedzą psy, u nas nie. Na bliskim wschodzie świnia jest w ogóle nieczysta - wynika to właśnie z kultury.

I jasne, można traktować wszystkie zwierzęta równo ale w rzeczywistości masz sczury które są szkodnikami i roznoszą choroby, myszy na które ustawiasz pułapki w domu, muchy które zabijasz, komary. To wszystko zwierzęta. Komara nie zabijesz bo Ci go szkoda?
  • Odpowiedz
@SScherzo: No to wyżej wspomniane szczury. Można tak się przerzucać ale właściwie nie wiem po co teraz. Rozumiem o co Ci chodzi, przedstawiłem swoje zdanie, nawet nie mówiłem, że nie masz racji tylko napisałem czemu wg mnie tak jest i nie wiem co dalej, biologii skończyłem się uczyć 11 lat temu więc nie będę próbował tu rzucać budową układu nerwowego owadów i ssaków
  • Odpowiedz