Wpis z mikrobloga

Vexilla regis prodeunt inferni! Wspólne #rozdajo www.chilijem.pl i #goomowesosy czas zacząć!!!


Aby wziąć udział w losowaniu zaplusuj ten wpis!

Do wygrania aż 3 słoiczki 40ml sosu Lucifer's Hangover - Moruga Scorpion vodka sauce! ( ͡° ͜ʖ ͡°)


Etykietkę tym razem stworzył @goromadska :)

UWAGA!
Sos jest bardzo, bardzo ostry! Osoby, które mają problemy z sercem, krążeniem lub oddychaniem nie powinny go spożywać gdyż grozi to uszczerbkiem na zdrowiu, a w skrajnych przypadkach nawet śmiercią! W momencie odebrania sosu cała odpowiedzialność za jego użytkowanie spada na odbiorcę! Klikając plus przy tym wpisie zgadzasz się na powyższe warunki!

A teraz do rzeczy:

Sos jest cholernie ostry. Moim zdaniem porównywalny, a nawet ostrzejszy od ACID! Po zjedzeniu małej porcji masz 10 sekund na to, aby poczuć smak. I jaki to jest smak! Intensywna nuta papryki lekko złagodzona smakiem pomidorków. Sos jest gładziutki, krwistoczerwony i tak samo smakuje...
Ale po 10 sekundach JEB! Czujesz się jakby sam Lucyfer #!$%@?ł Ci klapsa w dziąsło! Moc jest niesamowita, język i podniebienia palą, a usta pieką jakbyś się całował z rozgrzanym piekarnikiem. Ogień utrzymuje się ok. 15 minut. Oceniam sos na ponad 300 000 SHU, kto wie może nawet bije pod 400k ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Skład tego sosiku to Moruga Scorpion (2,009,231 SHU), Naga Viper (1,349,000 SHU), 7 Pot Red ( ~1,000,000 SHU), Habanero (~500 000 SHU), wódka ( ͡° ͜ʖ ͡°), przecier pomidorowy, zioła i przyprawy. Sos jest prosty, ładny i smaczny, a do tego ma chorą moc! :)


#rozdajo trwa do niedzieli 21.06.2015r do godz. 20:00. Po upłynięciu czasu wylosuję trzy osoby spośród plusujących!
POWODZENIA!

I oczywiście zapraszam pod #goomowesosy oraz blog naszego mireczka www.chilijem.pl ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#chilihead #chili #chilijem #gotujzwykopem
@rolnik_z_klimontowa: @Linden: @Dr_Snaut: @piotras-85: @basssiok: @Marcinowy: @Adass: @danoxide: @Saute: @TOTYLKO_JA: @empeash: @Jutraniema: @rozowy_dzban: @ninetyeight: @jestem-tu: @Patt_: @WujekOprawca: @Rain_: @PROstak:
goomowy - Vexilla regis prodeunt inferni! Wspólne #rozdajo www.chilijem.pl i #goomowe...

źródło: comment_ExeTHGDuZbhUSBDaQud0OsR4LdNUjf8B.jpg

Pobierz
  • 72
  • Odpowiedz
@eryk-polska: Raczej się z nią łączy. Dlatego jak popijesz ostre alko to trochę przechodzi.

Robi się wódki chili po prostu wkładając papryczki do wódki. Gdyby alko zabijało kapsę to takie wódki by nie paliły, a palą okrutnie :)
  • Odpowiedz
@goomowy: Kapsaicyna i jej pochodne nie są rozpuszczalne w wodzie, lecz tylko w alkoholu i tłuszczach. Ze względu na to, że większość ostrych potraw zawdzięcza swój pikantny smak kapsaicynoidom, próby uśmierzenia uczucia pieczenia po ich spożyciu przy pomocy płynów lub płukania jamy ustnej wodą mogą przynieść zupełnie odwrotny skutek niż pożądany roznosząc kapsaicynę po dłuższym odcinku przewodu pokarmowego. Znacznie lepsze rezultaty uśmierzające można uzyskać przez płukanie ust dowolnym, ciekłym tłuszczem roślinnym
  • Odpowiedz