Wpis z mikrobloga

Śmiem twierdzić, że saga Pottera napędziła czytelnictwo wśród milionów dzieci, u mnie na pewno tak, chociaż czytałem już wcześniej. Potter niesamowicie rozwija wyobraźnie w moim mniemaniu i nie ma go ani za mało, ani za dużo.
  • Odpowiedz
mówta sobie co chcecie, lvl 25 a czasem lubię sobie któryś tom otworzyć na losowej stronie i przeczytać kilka rozdziałów, to tak w czasie nudy, kiedy akurat nie mam innej lektury pod ręką. O zgrozo kiedyś nawet "Zmierzch" przeczytałem. W ogóle jak można zestawiać ze sobą Pottera i takiego Wiedźmina? ( ͡º ͜ʖ͡º) przecież to książki skierowane do całkowicie różnej grupy odbiorców. Dziwne jest w ogóle bóldupienie
  • Odpowiedz
@Jose_Aureliano_Buendia: Nie zgodzę się - seria HP to jedna z lepszych, moim zdaniem... No może poza zakończeniem części 7 w którym wybitnie było widać, że autorka nie bardzo miała pomysł "jak to skończyć"...

Co innego filmy - gdzie każdy kolejny był gorszy od poprzedniego i dopiero te ostatnie części się trochę odbiły od dna...

Ogólnie seria HP ma bardzo przyjemny styl pisania. Tzn. nie wiem czy w oryginale też, czy
  • Odpowiedz