Aktywne Wpisy
heksengerg +227
PeterWeiss +753
#ciekawostki #medycyna #neurobiologia #silownia
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Ćwiczysz mięśnie, budujesz... neurony: nowe odkrycie z MIT
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Czy arta jest spoko czy jest rakiem tej gry?
Mogę przeliczyć i udostępnić później w nowym wpisie wyniki chyba, że pomysł upadnie.
To ja może zacznę - arta to rak tej gry.
Idolem moim jesteś po wsze czasy! ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡
@mwitbrot: tutaj jak widać wszystko jest uważane za argument, nawet pytanie...
@as2o3: ja najczęściej spotykam własnie tych którzy jak płaczą to o jedno i drugie:)
@Zeroize: spotykamy na szczęście inny typ graczy
@Ponczo88: ale my mówiliśmy o graczach, a nie podludziach xd
Faja i Hallack... jeden od ogrzewania, drugi od odchudzania :D Zmień streamerów! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@as2o3: Może ty po prostu nie rozumiesz, co to słowo oznacza?
A tak poważnie Hallacka oglądam bo potrafi powiedzieć na temat czołgu trochę więcej niż jest w statystykach pokazanych po najechaniu na czołg... Faje czasami też posłucham...
Ale jak mniemam Ty i @Jestem_Tutaj: wskażecie mi jedynych i słusznych streamerów którzy mi pokażą jak sprzedać SPG?
@Ponczo88 Aha, to streamer musi powiedzieć Ci, ża arta to rak, żebyś go sprzedał? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
napisałem ze Faja i Hallack czyli najpopularniejsi YT jezeli chodzi o WOTa maja
mówię stanowcze NIE. :D