Aktywne Wpisy
IdillaMZ 0
#usa duzo na temat problemow stanow Pasa Murzynow, czyli glownej koncentracji czarnych, mowi poparcie calej reszty ludnosci dla Republikanow, mimo niemal 100% poparcia, polnocnokoreanskich wynikow ludnosci czarnej dla Demokratow
"Rafał Brzoska, szef InPostu, nowa twarz NowoczesnaPL:
-Wracając do wcześniejszego wątku: co ma Pan na myśli, mówiąc o zaangażowaniu pracownika na poziomie średniej krajowej?
-Dosłownie? Pracownik przychodzi pracować, wyznacza sobie cele i chce je osiągać - a nie idzie do roboty. Do roboty chodziło się w czasach komunizmu. I niestety, niektórym tak już zostało. Przychodzą do pracy o 8, wychodzą o 16 i nie odbierają telefonu służbowego albo wyłączają od razu za progiem. Po 16 całkiem wypisują się z życia firmy - i to właśnie jest przychodzenie do roboty.
Natomiast człowiek, do którego mogę zadzwonić z pytaniem o 21, albo wysłać maila a on odpisuje po pół godziny - to dla mnie wartościowy pracownik, nowoczesnej organizacji." #polityka
„Trybunał Konstytucyjny orzekł we wtorek, że ograniczenie udziału w związkach zawodowych do pracowników zatrudnionych na etacie jest niekonstytucyjne. Wyrok TK oznacza, że zatrudnieni na "śmieciówkach" mogą należeć do związków zawodowych. „
@undream: jeżeli jesteś na wysokim stanowisku w firmie, masz dużą odpowiedzialność ale jednocześnie zgarniasz za swoją pracę kupę kasy to musisz być do dyspozycji przez większość dnia.
Ale już szeregowy pracownik od którego nie zależy nic powinien po pracy mieć wolne a nie czekać na telefon od szefa.
@canto: Powiesz coś więcej? Bo nie wiem o co chodzi.
@BojWhucie: Fajny artykuł, trochę ciekawego, innego spojrzenia i info.
http://pl.wikipedia.org/wiki/R%C3%B3wnowaga_Nasha
https://www.youtube.com/watch?v=aeZ6qQaxrsg
W skrócie, ktoś zawsze się tanio sprzeda i pójdzie na łatwiznę.
Komentarz usunięty przez moderatora
@canto: Z chęcią poczytam i niestety po części masz rację.
co za buc
Nie jestem lewakiem, nie gardzę takim "wyzyskiem", czy tym, że sobie "optymalizuje"
Ja w przeciwieństwie do Tobie podobnych pieniaczy lubię analizowac i porównywać i nie tylko pełne półki w biedrze bo to wbrew pozorom może się zmienić dosłownie z dnia na dzień ale całokształt.
@ZjednoczonaEuropa:
@BojWhucie: O co chodzi z tymi paróweczkami?