Wpis z mikrobloga

#bekazkucy #bekazprawakow #januszebiznesu #nowoczesnapl
"Rafał Brzoska, szef InPostu, nowa twarz NowoczesnaPL:

-Wracając do wcześniejszego wątku: co ma Pan na myśli, mówiąc o zaangażowaniu pracownika na poziomie średniej krajowej?

-Dosłownie? Pracownik przychodzi pracować, wyznacza sobie cele i chce je osiągać - a nie idzie do roboty. Do roboty chodziło się w czasach komunizmu. I niestety, niektórym tak już zostało. Przychodzą do pracy o 8, wychodzą o 16 i nie odbierają telefonu służbowego albo wyłączają od razu za progiem. Po 16 całkiem wypisują się z życia firmy - i to właśnie jest przychodzenie do roboty.
Natomiast człowiek, do którego mogę zadzwonić z pytaniem o 21, albo wysłać maila a on odpisuje po pół godziny - to dla mnie wartościowy pracownik, nowoczesnej organizacji." #polityka
BojWhucie - #bekazkucy #bekazprawakow #januszebiznesu #nowoczesnapl
"Rafał Brzoska, ...

źródło: comment_ugEIZv2oUWpQyltWUppULdNKmDVO52iO.jpg

Pobierz
  • 176
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@stonka_ziemniaczana: Są też dobre wieści na tym łez padole.
„Trybunał Konstytucyjny orzekł we wtorek, że ograniczenie udziału w związkach zawodowych do pracowników zatrudnionych na etacie jest niekonstytucyjne. Wyrok TK oznacza, że zatrudnieni na "śmieciówkach" mogą należeć do związków zawodowych. „
  • Odpowiedz
Jeśli pracodawca by płacił grube dolany to nadal byłby z mianem luja?

@undream: jeżeli jesteś na wysokim stanowisku w firmie, masz dużą odpowiedzialność ale jednocześnie zgarniasz za swoją pracę kupę kasy to musisz być do dyspozycji przez większość dnia.

Ale już szeregowy pracownik od którego nie zależy nic powinien po pracy mieć wolne a nie czekać na telefon od szefa.
  • Odpowiedz
@BojWhucie: Tak się składa, że pracuję na śmieciówce i zarabiam lepiej niż połowa Polaków(mediana). Biorąc pod uwagę, że mam przeciętne wyniki, średnio przykładam się do roboty i teraz z firmie jesteśmy w gorszym okresie to moje zarobki mogą być dużo większe i wiem, że będą bo teraz dobry okres w mojej branży się zbliża. Także dziękuje za umowę o pracę o 2,5 tys brutto.
  • Odpowiedz
@BojWhucie: Pan Brzoska to na pewno człowiek sukcesu, ale patrząc na to jak ten inPost mu "działa" i jakie ma podejście do ludzi, to może i powinien zostać tylko przy Paczkomatach - usłudze, która jest bardzo dobra i w której czynnik ludzki jest minimalizowany. Koleś właśnie takich pracowników oczekuje - automatów, którzy będą oddani pracy na umowie śmieciowej...
Nie jestem lewakiem, nie gardzę takim "wyzyskiem", czy tym, że sobie "optymalizuje"
  • Odpowiedz
@BojWhucie: Wynagrodzenie rozumiem adekwatne do wymagań? Nadgodziny płacone jak należy i inne przywileje? Jeśli tak to nie wiedzę w tym nic złego. Ale jak znam życie to wymagania pod sufit za niewolnicze stawki.
  • Odpowiedz
@piastun: szybko byś s--------ł z tego "socjalistycznego raju" jakbyś miał okazję. P---------e typu "za komuny było lepiej" świadczy tylko o s----------u umysłowym, skoro wszystkie wskaźniki ekonomiczne mówią, że przeciętnemu polakowi żyje się lepiej niż za komuny.
  • Odpowiedz
@Herflik: to udowodnij u siebie brak s----------a i zacytuj gdzie napisałem "za komuny było lepiej".
Ja w przeciwieństwie do Tobie podobnych pieniaczy lubię analizowac i porównywać i nie tylko pełne półki w biedrze bo to wbrew pozorom może się zmienić dosłownie z dnia na dzień ale całokształt.
  • Odpowiedz