Aktywne Wpisy
Naproksen +1035
urarthone +734
News dnia to...
- Morawiecki będzie próbował utworzyć rząd 27.6% (782)
- Wyrzucenie 4 zawodników z U17 chwilę przed MŚ 3.4% (97)
- Znaleziono ciało poszukiwanego zabójcy 6-latka 9.1% (258)
- ZEA wysłały szpital do Gazy 1.1% (31)
- Złodziej książek z USA 4.1% (115)
- Microsoft chciał zaoszczędzić na pracownikach 1.7% (47)
- Turyści z Hiszpanii wracają ze sraczką 4.0% (113)
- Zrobił pranie sąsiadce, kiedy jej nie było 49.1% (1391)
"Rafał Brzoska, szef InPostu, nowa twarz NowoczesnaPL:
-Wracając do wcześniejszego wątku: co ma Pan na myśli, mówiąc o zaangażowaniu pracownika na poziomie średniej krajowej?
-Dosłownie? Pracownik przychodzi pracować, wyznacza sobie cele i chce je osiągać - a nie idzie do roboty. Do roboty chodziło się w czasach komunizmu. I niestety, niektórym tak już zostało. Przychodzą do pracy o 8, wychodzą o 16 i nie odbierają telefonu służbowego albo wyłączają od razu za progiem. Po 16 całkiem wypisują się z życia firmy - i to właśnie jest przychodzenie do roboty.
Natomiast człowiek, do którego mogę zadzwonić z pytaniem o 21, albo wysłać maila a on odpisuje po pół godziny - to dla mnie wartościowy pracownik, nowoczesnej organizacji." #polityka
@piastun: to jest dalej niecałe 3000 €
Komuna i IIIRP nie sa i nie będa systemami idealnymi. Różnica między IIIRP a PRL, że komunę nam narzucono a ludzie jakoś żyli (i nie pisz tu o wegetacji itp. bo do tej pory IIIRP likwiduje szkoły, teatry gdzie teraz pod jakieś szambo zaprasza się biskupa....., energetyka gdyby nie komuna to
Były oczywiście sektory gdzie żyło się lepiej np. rolnikom, ale np. gdyby teraz była komuna to nikt by takich pierdów na wypoku nie pisał, bo by przyszli smutni panowie w czarnych garniturach i by było po zawodach.
takie pierd*lenie ,że niby lewackie roszczenia
prawdziwy wolny rynek to też prawo do dotrzymywania umów
jak ja podpisałem ,ze mam nienormowany czas pracy to nie powinienem mieć pretensji ,że dzwoni do mnie w sobotę
jak na umowie mam od 7-16 to niech nawet o 16:05 nie dzwoni bo i tak nie odbiorę
właśnie przez bezrobocie
Nie ma to jak przesyłki sądowe do odbioru w kiosku albo w mięsnym ( ͡° ͜ʖ ͡
To czemu szef płaci mu 1700 netto, a nie 1250 minimalnej? Gdyby system został uwolniony od biurokracji, to więcej ludzi znalazłoby pracę i stawki w rezultacie musiałyby wzrosnąć. A szef nie mógłby tyle wymagać, bo nie znalazłby innego dobrego pracownika na zastępstwo.
Komentarz usunięty przez moderatora