Wpis z mikrobloga

#bekazkucy #bekazprawakow #januszebiznesu #nowoczesnapl
"Rafał Brzoska, szef InPostu, nowa twarz NowoczesnaPL:

-Wracając do wcześniejszego wątku: co ma Pan na myśli, mówiąc o zaangażowaniu pracownika na poziomie średniej krajowej?

-Dosłownie? Pracownik przychodzi pracować, wyznacza sobie cele i chce je osiągać - a nie idzie do roboty. Do roboty chodziło się w czasach komunizmu. I niestety, niektórym tak już zostało. Przychodzą do pracy o 8, wychodzą o 16 i nie odbierają telefonu służbowego albo wyłączają od razu za progiem. Po 16 całkiem wypisują się z życia firmy - i to właśnie jest przychodzenie do roboty.
Natomiast człowiek, do którego mogę zadzwonić z pytaniem o 21, albo wysłać maila a on odpisuje po pół godziny - to dla mnie wartościowy pracownik, nowoczesnej organizacji." #polityka
Pobierz BojWhucie - #bekazkucy #bekazprawakow #januszebiznesu #nowoczesnapl
"Rafał Brzoska, ...
źródło: comment_ugEIZv2oUWpQyltWUppULdNKmDVO52iO.jpg
  • 176
@piastun: No za komuny to było zajebiście na mieszkanie czekało się długie lata, a po tym dostawało się klitkę w bloku z wielkiej płyty. W prawdzie pieniądz nie miał, żadnej wartości, ale na szczęście były kartki. Mięso reglamentowane, oczywiście dla celów zdrowotnych, bo przecież wieprzowia nie zdrowa. No i te pomarańcze raz na rok w święta. Nie to co teraz, cały rok niby fajnie, ale nie ma tego klimatu. Podpisywanie oświadczenia
@johnysnie: jak nie jesteś #!$%@?ą od których wyzywasz innych to zacytuj moją wypowiedz gdzie napisałem, że za komuny było lepiej?
Komuna i IIIRP nie sa i nie będa systemami idealnymi. Różnica między IIIRP a PRL, że komunę nam narzucono a ludzie jakoś żyli (i nie pisz tu o wegetacji itp. bo do tej pory IIIRP likwiduje szkoły, teatry gdzie teraz pod jakieś szambo zaprasza się biskupa....., energetyka gdyby nie komuna to
@piastun: niepotrzebnie cie obrazilem. chodziło mi o :kolorowo nie było ale każdy miał mieszkanie/dom bez kredytu, dzieci jeździły z firmy na kolonie, były paczki i inne pierdy, w każdej szkole była higienistka..... z tej wypowiedzi wynika, że było źle, ale lepiej niż teraz. A może za mało likwiduje? Może nie stać nas na nie? Embargo było lub nie, ale przede wszystkim co mieliśmy eksportować? Żywność? Jej brakowało nawet tu. Samochody? Kto
@Widzet: Każdy pracuje jak chce, ja kilka lat temu dałbym się pokroić za to że ktoś po pracy chce żebym przyjechał do firmy czy zrobił coś po godzinach bo czułem się ważny i potrzebny. Teraz mimo to, że mam firmowego smartphona, tablet i laptopa w 80% przypadków nie odbieram telefonu po godzinach pracy, a już na pewno nie na weekendzie, ogólnie mam #!$%@?, jak ktoś chce żebym się poświęcał to niech
@piastun: Za komuny było lepiej bo wszyscy mieli po tyle samo, czyli po nic.
Były oczywiście sektory gdzie żyło się lepiej np. rolnikom, ale np. gdyby teraz była komuna to nikt by takich pierdów na wypoku nie pisał, bo by przyszli smutni panowie w czarnych garniturach i by było po zawodach.
@BojWhucie: xD w obecnej sytuacji może tak odwalać bo na miejsce jednego pracownika jest 10 chętnych,
takie pierd*lenie ,że niby lewackie roszczenia
prawdziwy wolny rynek to też prawo do dotrzymywania umów
jak ja podpisałem ,ze mam nienormowany czas pracy to nie powinienem mieć pretensji ,że dzwoni do mnie w sobotę
jak na umowie mam od 7-16 to niech nawet o 16:05 nie dzwoni bo i tak nie odbiorę

właśnie przez bezrobocie
@BojWhucie: Bardzo dobry powód żeby korzystać częściej z usług PP, a całkowicie zaprzestać z Paczkomatów, bo choć same w sobie są całkiem przystępne i wygodne w użyciu, to są jedynym co się tej firmie jako tako udało. A skoro Brzoska tak stawia sprawę, to nie ma sensu go sponsorować w jakikolwiek sposób.

Nie ma to jak przesyłki sądowe do odbioru w kiosku albo w mięsnym ( ͡° ͜ʖ ͡
@Tryl: Koordynator/Logistyk itp za 4000zł brutto, czyli 2700netto to też nie niewolnik! Tekst Brzoski-"mogę zadzwonić do niego o 21 lub odpisuje na maila (po godzinach) w ciągu pół h. Chyba jedynie menagerowie powinni się na takie coś łapać, ale tacy nie zarabiają średniej krajowej.
@Janusz_Radek:
To czemu szef płaci mu 1700 netto, a nie 1250 minimalnej? Gdyby system został uwolniony od biurokracji, to więcej ludzi znalazłoby pracę i stawki w rezultacie musiałyby wzrosnąć. A szef nie mógłby tyle wymagać, bo nie znalazłby innego dobrego pracownika na zastępstwo.
@prawy_mirek: w kraju gdzie ludzie sa w stanie pracowac za 800zł na czarno na pełnym etacie na pewno płace by wzrosły, bo szef nie znajdzie nikogo za małe pieniadze do pracy ktora jest ciezka ale nie wymaga niewiadomo jakich kwalifikacji xD