Aktywne Wpisy
tomasz-jarmoc +124
#ufo #uap #ufonapowaznie #kosmici #teoriespiskowe
Witam wszystkich tu zgromadzonych.
Wiem, że ten post zapewne przejdzie bez echa, ale do rzeczy.
W Archiwach Narodowych w USA pojawiły się dziś tony notatek/dokumentów i zdjęć przedstawiające te mniej lub bardziej ciekawe przypadki. Zostały ujawnione również kompletnie nowe zdjęcia i przypadki, o których nigdy przedtem nie słyszałem.
Zamieszczam
Witam wszystkich tu zgromadzonych.
Wiem, że ten post zapewne przejdzie bez echa, ale do rzeczy.
W Archiwach Narodowych w USA pojawiły się dziś tony notatek/dokumentów i zdjęć przedstawiające te mniej lub bardziej ciekawe przypadki. Zostały ujawnione również kompletnie nowe zdjęcia i przypadki, o których nigdy przedtem nie słyszałem.
Zamieszczam
FejsFak +19
Ile wam zajmuje a ile waszym znajomym. Rozumiem że pewnie w warszawie najwięcej bo praca jest w centrum (tak?) a ciężko mieszkać w centrum (drogo)? Ale jak się ma dojazd w warszawie do dojazdu w trójmieście, krakowie i innych miastach. Możecie też podawać bardziej egzotyczne kombinacje np.mieszkanie w Gdynia a praca w Gdańsk.
Aha i piszcie ŚRODEK TRANSPORTU z jakiego korzystacie bo to istotne. I jaki środek polecacie. Najgorsze chyba auto, i nie chodzi mi tylko o czas dojazdu tylko że gnijesz w korku bez ruchu sardynka jak w więzieniu a potem chwilę ruszasz i znów stajesz.
I piszcie też gdzie mieszkacie czy centrum czy obrzeża czy inne miasto.
I jaka opcja jest najlepsza? Mieszkać w centrum czy dalej? Dla mnie czas jest istotny ale jeśli miałbym dopłacać kilkaset złotych by oszczędzić dziennie 15 minut to nie wiem czy to się kalkuluje. Ile trzeba płacić za mieszkanie w centrum/obrzeża/całkiem obrzeża a ile się zyskuje czasu? I jakie są inne zalety/wady w centrum a obrzeża?
#polska #oswiadczenie #pytanie #krakow #lodz #trojmiasto #wroclaw #miasta #eurowizja w warszawie #warszawa #dziendobry #gorzkiezale #poznan
Mieszkanie w centrum Gdanska - za duze koszta, bym miał mieszkać w Gdańsku, zresztą znam takie przypadki ludzi co mieszkają w Gdańsku (na południowych jego dzielnicach), a dłużej dojeżdżają do tego samego zakładu pracy.
@kumitsu: a po czym jedziesz tym rowerem, drogą/chodnikiem/ścieżką? Nie boisz się śmierci? Rowerzyści na ten sam przejechany dystans mają kilka razy większe szanse na śmierć niż auta.
Czy rowery w miastach wypadają lepiej od aut? Ale przecież rower trzeba znieść/wynieść i zapinać? I wszędzie ci kradną rower, deszcz pada, jest
@wtf24: jak można dojeżdżać do pracy 1h w jedną stronę? Masz jakieś życie poza pracą?
Bielsko-Biała ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kumitsu: nie przekonuj na siłę tylko argumentami.
Odpowiadając na Twoje zarzuty.
Komentarz usunięty przez autora
Wieś
ok 20 km do pracy
czas dojazdu: ok 30 min
Środek transportu: samochód