Wpis z mikrobloga

Jak mnie wkurzaja te bezmozgie baby z dziecmi.
Wsiadla do metra jakas mamusia z corka 3-4 lvl i zeby zajac dzecko (sama czyta gazete) puscila mu jakas bajke na smartfonie.
Caly #!$%@? przedzial musi sluchac jakiejs infantylnej kreskowki albo fochow i dasow malej dziewczynki, bo matka nie moze dac mu sluchawek ani nauczyc choc odrobiny pokory w miejscach publicznych.

Wiem ze pewnie zaraz bedzie bol dupy, zebym sie przesiadla jak mi nie pasuja ludzie albo jezdzila samochodem, ale imho komunikacji miejskiej powinno sie uzywac w sposob najmniej dokuczliwy dla wspolpasazerow.

#bekazpodludzi #bekazmamus
  • 127
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mirabelkowa: Jestem w szoku. Serio. Piszesz coś oczywistego, a ludzie Cię krytykują jako zgorzkniałą i tak dalej. Banda hipokrytów. Mnie również wkurza nieogarnięta dzieciarnia. Nie mówię tu o takim zwykłym dziecięcym zainteresowaniu światem czy brakiem nieśmiałości i np. mówienie do osób nie znanych, ale o #!$%@? ludzi, darciu ryja, kopaniu w krzesła i tak dalej. Z jednej strony rodzic dziecka nie może uderzyć, bo to człowiek i tak dalej, ale
  • Odpowiedz
@flejwaflejwaplejapleja: to się k*** ogarnij i wychodź szybciej a jak masz problem, że natrafiasz na masę podobnych "spoźnialskich" to nie narzekaj bo przecież oni tak jak ty się śpieszą, bo już są spóźnieni itp itd. Oczywiście byłeś idealnym dzieckiem. Prymusem. Sam byłeś jak to piszesz "gówniakiem" a teraz wielkie panisko tylko słoma z butów wystaje. Norma w stolycy. Jak sobie nie potrafisz gospodarować czasem i jesteś wiecznie spóźniony to twój
  • Odpowiedz
@Rga79: zlot ajfoniarzy? Wszyscy piszący z ajfona wrażliwi na 20 minut w towarzystwie dziecka oglądającego bajkę w metrze. K**** trochę tolerancji albo zwrócić uwagę a nie żale na Mirko!
  • Odpowiedz
@bijotai:

bekę to mam z osobników którzy wszystko krytykują a sami biegają po ruchomych schodach bo przecież się śpieszą bo nie można wyjść z domu 5 minut szybciej...

bekę to ja mam z takich leniwych zjebów, którzy zajmując 2x więcej miejsca, niż potrzebują, muszą koniecznie zaakcentować swoją obecność w otoczeniu, jakby to była jakaś rocznica wypuszczenia z piwnicy :D

a co do wychodzenia 5 minut wcześniej to super, ale to
  • Odpowiedz
@bijotai: Potrafię gospodarować czasem i wszędzie jestem na czas, właśnie dlatego, że się spieszę po drodze. Biegnięcie po schodach ruchomych to różnica jednego pociągu/autobusu/tramwaju, więc czas zaoszczędzony może być naprawdę duży. Jak się inni spieszą to też biegną po schodach, tak to wygląda na całym świecie, tak to wygląda i w Polsce, ale paru cebulaków nie ma pojęcia do czego służą schody i po buracku muszą stanąć na środku. Czy
  • Odpowiedz
@bijotai: Usuń konto trollu. Innych ludzi trzeba szanować w przestrzeni publicznej. Co za różnica czy napisze komentarz z komputera czy komórki która jest obok.
  • Odpowiedz
@bijotai: Tak ze swojego otoczenia widzę że najczęściej negatywny stosunek do dzieci mają ci którzy w dzieciństwie byli tymi najbardziej upierdliwymi i rozwydrzonymi bachorami (najczęściej jedynaki lub tzw późne dzieci).
  • Odpowiedz
@Mirabelkowa: a spróbowałabyś tylko zwrócić uwagę.. ja kiedyś próbowałam i wyszła z tego tylko chamówa, że to przecież dziecko, przecież ma prawo drzeć ryja gdzie mu się podoba, a ja się mam nie wtrącać bo nie moje i "zobaczę jak będę mieć swoje". Przykro mi, ale ode mnie wymaga się kultury, spokoju, zwalniania miejsc, raz nawet zwrócono mi uwagę, że rozmawiam, a przecież autobus to niemal kościół, wszyscy powinni milczeć.
  • Odpowiedz
@bijotai: dobrze, a tobie proponuję wychodzenie z piwnicy częściej niż raz w miesiącu. może wtedy zauważysz, że da się wśród ludzi zachowywać w taki sposób, żeby ich nie #!$%@?ć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@flejwaflejwaplejapleja: w sumie to produkuj się dalej naprawdę można się dowartościować, że na tym świecie są ludzie tak interesująco nieinteligentni i rozszczeniowi jak ty. Cóż metro jeździe co parę minut więc rzeczywiście czas zaoszczędzony jest olbrzymi ....
  • Odpowiedz
@Dziobaczka: generalnie nie "gówniak" "bachor" a dziecko ale skoro piszesz bachor to chyba masz problem z dziećmi i nie potrafisz pojąć, że pomijając oczywiste wymogi wobec rodzica 3-4 latka to żywy człowiek a nie lala, która stoi, siedzi lub zachowuje się jak dorosła osoba.
  • Odpowiedz
@bijotai: mało zauważasz, bo masz wszystko w dupie ( ͡° ͜ʖ ͡°) typowe dla zapatrzonych w siebie buców

poza podludźmi o roszczeniowych i nadąsanych zachowaniach wylewajacych żale w necie....

taa, a post wyżej

generalnie nie "gówniak" "bachor" a dziecko ale skoro piszesz bachor

wybiórczy z ciebie moralizator ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz