Wpis z mikrobloga

http://joemonster.org/art/32077/W_Berlinie_jest_automat_gdzie_kupisz_podkoszuki_za_2_euro._Jest_jednak_pewien_haczyk

uwielbiam taką #bekazlewactwa
()
1. NIE KUPUJ KOSZULEK Z CHIN CZY BANGLADESZU BO WYKORZYSTUJĄ DZIECI
2. HURR DURR BURR
3. brak zamówień na koszulki
4. dzieci tracą prace
5. dzieci nie mają piniondzów na jedzenie
6. dzieci umierają z głodu
6. lewak miszyn akompliszd

#lewactwo #lewackalogika
  • 35
@RPG-7: Tak samo z ajfonami. Małe biedne dzieci je składają i nikt dlatego nie kupuje. Za to inne smartfony składają inżynierowie zarabiając po 10k na miesiąc. #!$%@? mnie obchodzi kto, gdzie i za ile wyprodukował zabawkę/ubranie ktore chce nabyć. Jak sie na to godzą to tak maja
Widziałęś jak żyją ludzie którzy dostają te 20 dolarów miesięcznie za szycie w bangladeszu?

@Epoche:

Już wysłałeś im pieniądze na pomoc czy pozbawiasz ich pracy prowadząc do śmierci głodowej z braku środków do życia?
@XpedobearX:
Wolny rynek ich pozbawia bo dopuszcza wycenę tak niską ich pracy, wykorzystując ich beznadziejną sytuację że skłonni są "dobrowolnie" robić 20 dolarów miesięcznie. Oni dostaja kilkanascie centów, czyli poniżej złotówki za robocizne a koszula czy płaszcz reserved jest następnie sprzedawany za 100-400zł. Szukanie "frajerów", a tak naprawde ludzi mających pecha że urodzili się w danej rodzinie w danym miejscu na ziemi, których sytuacja życiowa zmusza do podjecia takiej wyzyskującej pracy
@Epoche: Dla nas 20 dolarów obecnie to nic, a sami kiedyś mieliśmy taką sytuację, że jak wujek z USA rzucił 20 baksów to mało się nie posraliśmy bo to była dla nas na czarnym rynku cała wypłata. Płakałeś wtedy? Twoi rodzice płakali?

Również uważam, że to trochę szukanie frajerów, ale nie mam żadnego wpływu na tak wielkie korporacje, a także nie mam na to czasu bo interesuje mnie moje życie i
@Epoche:

Następnym razem kiedy będę sobie kupował wytworzone na Wschodzie szmatki myśl, że moim zakupem przyczyniam się do poprawy życia szerokich mas ludności zostanie zastąpiona myślą, że gdzieś na świecie własnie jakiś lewak właśnie puchnie z nienawiści, że wolny handel i kapitalizm wbrew jego dogmatom świetnie się spisują :).