Aktywne Wpisy
Urynowyurynator +114
Tez zauważyliście jak Polska się zwija? Jaką przyszłość będą miały obecnie rodzone pokolenia czy też takie, które maja teraz kilka lat?
W mojej rodzinnej gminnej mieścinie gdzie kiedyś mieszkałem zamknięto największy zakład pracy, który dawał pracę kilkuset osobom. Wszyscy na bruk. Obok w większym mieście powiatowym również niedługo zamknie się zakład, który ma potężne długi. Kilkaset osób ma bruk.
I to się dzieje w całym kraju, zakłady, korpo, wszyscy zwalniają. Źle się
W mojej rodzinnej gminnej mieścinie gdzie kiedyś mieszkałem zamknięto największy zakład pracy, który dawał pracę kilkuset osobom. Wszyscy na bruk. Obok w większym mieście powiatowym również niedługo zamknie się zakład, który ma potężne długi. Kilkaset osób ma bruk.
I to się dzieje w całym kraju, zakłady, korpo, wszyscy zwalniają. Źle się

Adkos +39
źródło: temp_file685206702467609170
Pobierz
![Kolejny przykład tego jak producenci utrudniają naprawę sprzętu AGD - [ENG]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/51cf8f734b3be5d7eb8ce95269a499f0b0ff360474efaf4f42dd361f8e42a10d,q80.jpg)

w przedmiocie odpowiedzialności urzędników za przestępstwa popełnione z chęci zysku(Dz. Ustaw Nr 11 poz. 60),
która stanowiła, iż urzędnik winny popełnienia w związku z urzędowaniem i z pogwałceniem obowiązków urzędowych lub służbowych:
1. kradzieży lub przywłaszczenia (sprzeniewierzenia) albo udziału w tychże,
jeśli mienie, skradzione lub przywłaszczone (sprzeniewierzone),
było mu dostępne lub powierzone z powodu służby lub stanowiska służbowego:
2. oszustwa lub udziału w niem, jeżeli oszustwo popełniono w ten sposób,
że winny w zamiarze osiągnięcia dla siebie lub osoby trzeciej nieprawnej
korzyści majątkowej wyrządził innemu szkodę majątkową przez wprowadzenie
w błąd lub utrzymywanie w błędzie za pomocą przedstawienia
okoliczności fałszywych albo przekręcania lub ukrywania prawdziwych
3. przyjęcia bądź podarunku lub innej korzyści majątkowej,
bądź obietnicy takiego podarunku lub korzyści majątkowej,
danych w zamiarze skłonienia go do pogwałcenia obowiązków urzędowych lub służbowych,
albo żądania takiego podarunku lub korzyści majątkowej;
4. innego przestępstwa służbowego, popełnionego z chęci zysku
i z pogwałceniem obowiązków urzędowych lub służbowych
w b. dzielnicy rosyjskiej i pruskiej, a w b. dzielnicy austriackiej
nadużycia władzy urzędowej, popełnionego z chęci zysku -
będzie karany śmiercią przez rozstrzelanie!!!
*Założeniem Inicjatywy jest zmiana kary śmierci nie wykonywanej obecnie w Polsce na karę dożywotniego więzienia
oraz uwspółcześnienie Ustawy w kwestiach jej zasięgu obowiązywania
Czy jest Pan za czy przeciw jako przedstawiciel władzy samorządowej tym samym środowiska urzędniczego?
Nadmieniam iż celem tej ustawy byłoby zamknięcie raz na zawsze kwestii wyłudzeń, oszustw i doprowadzenia do takiego stanu rzeczy, aby żadnemu urzędnikowi nawet przez myśl nie przeszła chęć przysposobienia sobie jakichkolwiek wartości-dzięki piastowanemu stanowisku, bo to się po ludzku nie będzie w żaden sposób opłacało aby wyciągać ręce po cokolwiek co jest
normalnie nienależne.
#adamjarubas