Wpis z mikrobloga

#koty #pytanie #kot
mirki, jakieś rady odnośnie oswojenia małego kotka? ktoś wyrzucił niedaleko i przychodzi do mnie na balkon a ja mu (a w sumie to chyba jej) daje jakieś żarcie albo mleko
teraz go wpuściłem do domu i rzucałem szynke żeby podchodził coraz bliżej, nawet jadł mi z ręki, ale jak wstałem to cofał sie, burknął i wyszedł
jak żyć?
o.....n - #koty #pytanie #kot
mirki, jakieś rady odnośnie oswojenia małego kotka? kt...

źródło: comment_vzsQVUteGeHak7ENca41KkUEoepZIfiR.jpg

Pobierz
  • 146
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Co ty p--------z za farmazony. Ludzie od x lat dawali kotom mleko i jakoś piły. Na wsiach koty same przychodziły jak gospodarz doił krowę, że aż całe się trzęsły aby kapkę dostać. Więc nie pieprz tutaj farmazonów lewactwa 21 wieku. Sam miałem kota, pił mleko (ale tylko ze wsi, ze sklepu nie podchodziło mu) i jakoś nigdy nie miał sraczki. Za 20 lat będziecie pisać, właśnie wy ta neuropa, że odkryliście mleko
  • Odpowiedz
"Czy wiecie, gdzie wasz kot bywa, kiedy jest poza domem? Warto sprawdzić u bardziej oddalonych sąsiadów, czy nie mają kota tej samej wielkości i maści"

@noitego: My oprócz swoich trzech kotów regularnie mamy wizytatorów od sąsiadów - niektóre to wręcz nasz dom uznawały za ten główny :) Nasze też wiem że się szwendają po sąsiadach...
  • Odpowiedz
@Twinkle: Skąd właściwie zrodził się pomysł by nie dawać kotu mleka? Moja rodzina od pokoleń mieszka na wsi i jeszcze nie zdarzyło się by któryś z kilkudziesięciu kotów nie pił mleka. Ja sam mam 2 i piją tylko mleko, do miski z wodą psa nawet nie zajrzą.

@obwarzan: Możliwe, że nigdy nie udomowisz tego kota tak całkiem całkiem. Miałem kiedyś kotkę, przez 10 lat przychodziła dawałem jej jeść,
  • Odpowiedz
@Twinkle: Trochę śmieszne jest jakoby większości kotom mleko szkodziło, pewnie podobnie jak u ludzi niektóre koty nie trawią laktozy, ale ja nigdy się z takim nie spotkałem. Szansa na to, że zawsze trafiałem na te koty którym ona nie szkodzi w sytuacji jakoby większości szkodziło jest trochę nieprawdopodobne. Jak chcesz linkować to linkuj badania z grupą statystyczną, a nie artykuł z określeniem "większość". To mi się widzi na kolejną miejską
  • Odpowiedz
@Halav: Większość kotów ma po mleku biegunkę. Wiejskie koty raczej tego nie mają, bo mleko jest nieprzetwarzane i są przyzwyczajane od małego, nawet jak mają biegunkę to w ich móżdżkach "ma tak być".
  • Odpowiedz
@obwarzan: To zamiast karmić go szynką kup mu saszetki i zwykłą karmę, na opakowaniu masz napisane jak karmić. Szynkę dawaj jak coś osiągnie, ucz go od początku. ;)
  • Odpowiedz