Aktywne Wpisy

ChickenDriver2 +30
Naprawdę dziwią mnie ludzie, którzy marnują swoje życie i nie patrzą w przyszłość, choć mają wszelkie możliwości, by bylo lepiej.
Przykład 1 - księgowa, firmowe gestapo. 57 lat, ojciec po drugiej stronie, matka 90+, brak dzieci i męża. Spala się po 9-10 godzin w naszej robocie mieszkając idealnie w połowie drogi między moim miastem a dużym miastem z ogromnym rynkiem pracy. Teraz jest ciężko, ale robi 20 lat. Przez te 20 lat
Przykład 1 - księgowa, firmowe gestapo. 57 lat, ojciec po drugiej stronie, matka 90+, brak dzieci i męża. Spala się po 9-10 godzin w naszej robocie mieszkając idealnie w połowie drogi między moim miastem a dużym miastem z ogromnym rynkiem pracy. Teraz jest ciężko, ale robi 20 lat. Przez te 20 lat
Atypical +301
Mirki co się o------o i podzieliło rodzinę.
Siostra z mężem była miesiąc temu u naszej kuzynki i na miejscu zobaczyli jak jej pięcioletnie dziecko z jakimś spektrum autyzmu siedzi w kojcu z zamkniętym Labradorem i rzuca malutkim kotkiem, szarpie go, kopie i depta. Szwagier od razu zabrał tego kota na ręce tłumaczy temu dziecku ale wiadomo nie dociera bo drze się i pokazuje że chce kota.
Gdy przyszła kuzynka i zaczęli jej tłumaczyć co
Siostra z mężem była miesiąc temu u naszej kuzynki i na miejscu zobaczyli jak jej pięcioletnie dziecko z jakimś spektrum autyzmu siedzi w kojcu z zamkniętym Labradorem i rzuca malutkim kotkiem, szarpie go, kopie i depta. Szwagier od razu zabrał tego kota na ręce tłumaczy temu dziecku ale wiadomo nie dociera bo drze się i pokazuje że chce kota.
Gdy przyszła kuzynka i zaczęli jej tłumaczyć co

Moja nowa gierka na Ludum Dare 32 - Unconventional Weapon gotowa
Tytuł - Charge Negative
Można zagrać On-Line tu:
http://ludumdare.com/compo/ludum-dare-32/?action=preview&uid=45380
(na razie Unity Player. Dopiero ogarniam o co chodzi z tym WebGL)
Mały opis:
- pomarańczowy ORB wypuszcza pomarańczowe pociski, które zabijają go a leczą przeciwnika.
- pomarańczowy ORB musi łapać pociski przeciwnika (niebieskie) a unikać swoich (pomarańczowych) żeby przetrwać jak najdłużej
- Przeciwnie dla ORBa niebieskiego
- Jak się ORBy za bardzo zbliżą ściągają się polem siłowym > niszczą wszystkie pociski w zasięgu > umierają oboje szybciej > trzeba się wyrwać z pola.
To tyle.
Gra zrobiona w Unity. Czas ~25 godzin.
Enjoy ;)
https://gfycat.com/FrayedAnguishedHadrosaurus
źródło: comment_2LJTq2ex6iOzhORb95JQPXFedDCtQNCW.jpg
Pobierz@jasiek13: czyli nie działa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Działa jest wtedy, gdy klikasz i jest, ja mam 10 sekund na sprawdzenie gry i niestety nie mam czasu się bawić w parametry.
źródło: comment_f7vHE5oUe69nifQOfcXvqBJ4SJ5FXmqo.jpg
Pobierz@jasiek13: lasery? Pioruny te znaczy się? to animacja z 14 klatek. Jest sobie obiekt pioruna animowany i po prostu w razie potrzeby go włączam i wyłączam. Pomarańczowy ORB ma w sobie ten główny piorun który włącza jeśli ma kontakt z niebieskim orbem + każdy nabój
@regis3: No co do grywalności to właśnie zabrakło mi jakoś pomysłu, żeby zrobić rozgrywkę jakoś bardziej emocjonującą. Poprzednia moja gra na LD > Lumit, wydaje mi się że była bardziej emocjonująca i dynamiczna (jak się prędkość rozkręciła i najlepiej w trybie Hard). Ta jest taka spokojniejsza, aczkolwiek też sam trochę pograłem :)