Aktywne Wpisy

LeafWhisper +83

krzych0 +63
Słyszałem, że na tym portalu jest duże grono psiarzy i można się pochwalić swoim psimsynem (。◕‿‿◕。)
Oto mój synek lat prawie 2, Edward zwany też gamoniem.
Diabelnie inteligentny ale niezbyt mądry.
Gdybym miał 5% jego determinacji, Elon sprzątałby moje kible.
Kocham go bardzo, towarzyszy nam wszędzie a jego ulubione miejsce to piekarnia (debil zjadł kiedyś
Oto mój synek lat prawie 2, Edward zwany też gamoniem.
Diabelnie inteligentny ale niezbyt mądry.
Gdybym miał 5% jego determinacji, Elon sprzątałby moje kible.
Kocham go bardzo, towarzyszy nam wszędzie a jego ulubione miejsce to piekarnia (debil zjadł kiedyś
źródło: image_picker_4460E0A0-29BF-4E5F-ABD8-28A07269AE69-3352-000000A492DEC864
Pobierz

@SScherzo: nie wiem do jakiego kościoła chodzisz lub nie chodzisz, ale u mnie ostatnio na Wielkanoc była bardzo radosna liturgia Wielkiej Soboty, z równie radosnym wybijaniem dzwonami i śpiewem.
@SScherzo: nawet nie wiem co Ci napisać na takie słowa. Wybacz, nie mam ochoty z Tobą o tym rozmawiać.
@SScherzo: wg mnie też. Ale tak jak pisałem - talibów religijnych zawsze dostatek i ocenianie całego kościoła katolickiego na podstawie kilku postów zacietrzewionych ludzi jest w gruncie rzeczy chyba nadużyciem.
@LittleStranger: xD
ej, wesoło, czy też radośnie nie oznacza od razu że ksiądz biegał po kościele i piątki wiernym przybijał ;) jest wiele sposobów na okazywanie radości :)
cóż, ciężko jest mi sobie wyobrazić ludzi skaczących i tańczących w kościele na mszy (która ma swoją formę), bo i mentalność trochę u nas inna niż taka np. amerykańska. Pamiętajmy, że u nas jeszcze wiele ludzi pamięta msze odprawiane po łacinie. I tak myślę, że kościół zrobił wiele kroków naprzód w stronę trochę większego uczestnictwa ludzi w liturgii. Są (przynajmniej w kościele do którego ja przychodzę)
Myślę, że kościół ma na tyle dużo do zaoferowania, że każdy
@Kovacs: "Jeden nawrócony jest więcej wart niż tysiąc wiernych" - Jezus Chrystus.
Ale widocznie niektórym pewnie nie zależy by nowi ludzie przychodzili do kościoła.