@IOException: interfejsy warto używać szczególnie tam, gdzie wstrzykujesz jakieś zależności. Przykładowo jeżeli masz metodę:
printList(ArrayList list){ ... } (gdzie ArrayList jest klasą) To wiążesz swój kod z konkretną implementacją/klasą - ArrayListą. Dużo lepiej jest posłużyć się
@IOException: Jak tutorial nie odpowiada na twoje pytanie, to może zainwestuj w jakąś książkę albo kurs? Bo takie pytania na mirko zadawać to aż dziwne. I zero wysiłku z twojej strony. Wszystko byś podane na złotej tacy chciał mieć? To nie będzie z ciebie programisty.
@IOException: Z intefejsami w javie jest troche tak jak z przyciskami np na pralce ;). Masz przyciski "pierz", "wiruj", "włącz","wyłącz". Same w sobie te przyciski nic nie znaczą ich logika jest zaimplementowana gdzie indziej, są one tylko dostępem do niej i wymuszają ich implementację. W interfejsach deklarujemy metody bez logiki, klasa która implementuje interfejs musi mieć te metody (inaczej nie działać) i ona wtedy odpowiada za ich działanie. Później jeśli
@mamapoth: Skąd w Tobie tyle złości kolego? Jakbyś chciał młodszej siostrze wytłumaczyć po co są i jak działają interfejsy, to może byś skonfrontował czy sam faktycznie wiesz jak i po co to jest. Zamiast silić się na docinki, po prostu mi to wytłumacz. Być może przyczynisz się do rozwoju polskiej branży informatycznej.
@IOException: Wpowiem sie troche za kolegę: Kazdego odesłałbym do ksiazek - brata, siostre, kogokolwiek. Serio, dostajemy w praktykantow, takich jak Ty. Materiał odpadowy, bo zamiast szukać w googlach ciagle zawracają dupę i nie wykazuja samodzielnego myslenia. Lecą po miesiacu. Chcesz rozwijac sie w branzy informatycznej? Naucz sie wyszukiwac informacji. To da Ci 100 razy wiecej niz wiedza co to interfejs. Serio.
@martinuz: No nie jestem przekonany czy przypadkiem nie jesteś przykładem osoby, która używa słowa kluczowego interface i właściwie nie dość, że sama nie wie co to jest i po co jest to dobre i rozwijane w javie/(lub nie) to jeszcze nie potrafi wytłumaczyć. Powiedziałbym, że materiał odpadowy rynku developerów, ale nie będę oceniał bo Cię nie znam.
@IOException: Tak, jestem materiałem odpadowym rynku developerów, bardzo dobrze mi z tym. Nie wiem rowniez co to interface, dlatego też Ci nie wytłumaczę. Życzę świetlanej przyszłości kolego!
#blender #3d #grafika3d Ok, kończę ten projekt bo mi za dużo czasu przepalał. Uczyłem się nieco blendera, więc postanowiłem wymodelować pewną twarz. Dlatego ten jegomość, bo w necie nie ma jego dobrych modeli 3d. Postanowiłem zrobić lepszy. W komentarzach dodatkowe foty.
printList(ArrayList list){ ... }(gdzie ArrayList jest klasą)
To wiążesz swój kod z konkretną implementacją/klasą - ArrayListą. Dużo lepiej jest posłużyć się
Poza tym to wstydź się. Już po paru sekundach znajdziesz 200 przyjaznych definicji i artykułów na ten temat.
Zbiory wspolnych metod dla klas, bez mozliwosci instancjonowania.
Kazdego odesłałbym do ksiazek - brata, siostre, kogokolwiek. Serio, dostajemy w praktykantow, takich jak Ty. Materiał odpadowy, bo zamiast szukać w googlach ciagle zawracają dupę i nie wykazuja samodzielnego myslenia. Lecą po miesiacu.
Chcesz rozwijac sie w branzy informatycznej?
Naucz sie wyszukiwac informacji. To da Ci 100 razy wiecej niz wiedza co to interfejs. Serio.
Bez możliwości instancjonowania...
Od Javy 8 już można.
To nie są docinki. Na necie jest pierdyliard kursów, tutoriali, które odpowiadają na twoje pytania.
Są też książki.
A ty jesteś leniwy i nie chcesz samodzielnie tego znaleźć, tylko myślisz, że komuś się będzie chciało ci to tłumaczyć.
Tak, jestem materiałem odpadowym rynku developerów, bardzo dobrze mi z tym. Nie wiem rowniez co to interface, dlatego też Ci nie wytłumaczę. Życzę świetlanej przyszłości kolego!
Kolega @martinuz w zasadzie napisał to, co i ja myślę.
A ile użerania z takimi "programistami", którym wszystko trzeba gotowe dać...