Aktywne Wpisy

MonazoPL +52
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji, ruszyła R E K O R D O W A promocja! Za założenie darmowego konta Revolut dostaniesz
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji, ruszyła R E K O R D O W A promocja! Za założenie darmowego konta Revolut dostaniesz
źródło: Revolut 175 zł
Pobierz
Analny_Rozrabiaka +123

printList(ArrayList list){ ... }(gdzie ArrayList jest klasą)
To wiążesz swój kod z konkretną implementacją/klasą - ArrayListą. Dużo lepiej jest posłużyć się
Poza tym to wstydź się. Już po paru sekundach znajdziesz 200 przyjaznych definicji i artykułów na ten temat.
Zbiory wspolnych metod dla klas, bez mozliwosci instancjonowania.
Kazdego odesłałbym do ksiazek - brata, siostre, kogokolwiek. Serio, dostajemy w praktykantow, takich jak Ty. Materiał odpadowy, bo zamiast szukać w googlach ciagle zawracają dupę i nie wykazuja samodzielnego myslenia. Lecą po miesiacu.
Chcesz rozwijac sie w branzy informatycznej?
Naucz sie wyszukiwac informacji. To da Ci 100 razy wiecej niz wiedza co to interfejs. Serio.
Bez możliwości instancjonowania...
Od Javy 8 już można.
To nie są docinki. Na necie jest pierdyliard kursów, tutoriali, które odpowiadają na twoje pytania.
Są też książki.
A ty jesteś leniwy i nie chcesz samodzielnie tego znaleźć, tylko myślisz, że komuś się będzie chciało ci to tłumaczyć.
Tak, jestem materiałem odpadowym rynku developerów, bardzo dobrze mi z tym. Nie wiem rowniez co to interface, dlatego też Ci nie wytłumaczę. Życzę świetlanej przyszłości kolego!
Kolega @martinuz w zasadzie napisał to, co i ja myślę.
A ile użerania z takimi "programistami", którym wszystko trzeba gotowe dać...