Aktywne Wpisy

ewataewa +4
Z jakiego powiedzonka zapamiętacie Wojtka?
#kononowicz
#kononowicz
W pamięć zapadnie mi
- O/no dzień dobry 22.1% (107)
- Ogólem/całe te 46.5% (225)
- Tutaj niewyraźnie napisane 1.2% (6)
- A zamknij tę d**e 13.2% (64)
- Pozbędziesz sie mnie 3.9% (19)
- Trzeba się będzie wyprowadzić 0.6% (3)
- Jesteś wspaniałą osobą/kobietą 3.3% (16)
- No trzymajta się 3.9% (19)
- Dawaaaj 3.9% (19)
- Inne (w komentarzu) 1.2% (6)

raszko754 +18
Ciekawy wątek, Major trafił do celi ze złymi ludźmi. Połamali mu dwie nogi najprawdopodobniej dla zabawy. Ktoś z więzienia pomógł mu napisać skargę do Europejskiego Trybunału Praw Człowieka że był źle traktowany a siedział za jakieś kradzieże. Wygrał sprawę i dostał spore odszkodowanie o którym wspominał ale nie rozwinął dokładnie tego wątku bo się bał że będą z niego szydzić
#kononowicz #danielmagical
#kononowicz #danielmagical

printList(ArrayList list){ ... }(gdzie ArrayList jest klasą)
To wiążesz swój kod z konkretną implementacją/klasą - ArrayListą. Dużo lepiej jest posłużyć się interfejsem:
printList(List list){ ... }(gdzie List jest interfejsem)
dzięki czemu dajesz możliwość(sobie lub komuś korzystającemu z Twojego kodu) tego co chcesz przekazać - ArrayList, LinkedList, czy też dowolną implementację interfejsu List. Kod jest bardziej
Poza tym to wstydź się. Już po paru sekundach znajdziesz 200 przyjaznych definicji i artykułów na ten temat.
Zbiory wspolnych metod dla klas, bez mozliwosci instancjonowania.
Dostarczają zbior wspolnych abstrakcyjnych metod dla klas ktore je implementują.
Tak
Temat zamkniety, bylo 10 razy, kup sobie ksiazke a nie spamuj takim gównem.
Core Java, Thinking in Java, cokolwiek in Java, Java tutorial, Java dla debili - nie ma ksiazki na temat Javy ktora
Kazdego odesłałbym do ksiazek - brata, siostre, kogokolwiek. Serio, dostajemy w praktykantow, takich jak Ty. Materiał odpadowy, bo zamiast szukać w googlach ciagle zawracają dupę i nie wykazuja samodzielnego myslenia. Lecą po miesiacu.
Chcesz rozwijac sie w branzy informatycznej?
Naucz sie wyszukiwac informacji. To da Ci 100 razy wiecej niz wiedza co to interfejs. Serio.
Bez możliwości instancjonowania...
Od Javy 8 już można.
To nie są docinki. Na necie jest pierdyliard kursów, tutoriali, które odpowiadają na twoje pytania.
Są też książki.
A ty jesteś leniwy i nie chcesz samodzielnie tego znaleźć, tylko myślisz, że komuś się będzie chciało ci to tłumaczyć.
Tak, jestem materiałem odpadowym rynku developerów, bardzo dobrze mi z tym. Nie wiem rowniez co to interface, dlatego też Ci nie wytłumaczę. Życzę świetlanej przyszłości kolego!
Kolega @martinuz w zasadzie napisał to, co i ja myślę.
A ile użerania z takimi "programistami", którym wszystko trzeba gotowe dać...