hej mirki. znacie może jakiś program #linux do zarządzania/zapisywania komend, które wydajecie codziennie. np montowanie smb czy łączenie się z serverem przez ssh czy wysyłanie na niego plików?
@kradzionyLogin: Nie jestem pewien, bo nigdy tego "syfu" nie ruszam, ale można chyba zdefiniować pod nazwą abstrakcyjną jakieś urządzenie (np. pimpuś pod cdrom) i montować /dev/pimpuś. Zresztą, kij z tym - lepiej sobie skróty zrobić na pulpicie
@kradzionyLogin: Nie. Chce crontabem wywolac komende ktora napisze sobie w bashu ktora zamontuje dyski, wysle na serwer czy cokolwiek co jest potrzebne, o porze dnia, dniu tygodnia lub miesiaca ktora mi bedzie odpowiadac.
Caly czas lepsze rozwiazanie niz wklepywanie komend recznie.
Then add a line for each command or script to run, specifying the time to run the command. Thisexample runs the specified custom Bourne shell script every day at two in the afternoon. Since thepath to the script is not specified in PATH, the full path to the script is given: ``
Dziś o 1 w nocy walkę z rakiem przegrał mój tata, mój stworzyciel oraz mój największy fan. Tato dziękuję Ci za wszystko. Cieszę się że zdążyłem sie z Tobą pożegnać #zalesie
Poczytaj i zobacz ktore bedzie dla ciebie bardziej uzyteczne.
w webminie ma wygodne narzędzie do sterowania
@d0nth4x: Dlatego pisze o FSTAB ;_________;
Komentarz usunięty przez autora
Zresztą, kij z tym - lepiej sobie skróty zrobić na pulpicie
udevil mount ssh://user@server/path
vim ~/.bashrci tam sobie pododawaj linie typu
alias x=echo xa szczegóły tutaj:
man aliasUSUWA CI KONTO
@kradzionyLogin:
Caly czas lepsze rozwiazanie niz wklepywanie komend recznie.
Then add a line for each command or script to run, specifying the time to run the command. Thisexample runs the specified custom Bourne shell script every day at two in the afternoon. Since thepath to the script is not specified in PATH, the full path to the script is given:``
0 14 * * * /usr/home/dru/bin/mycustomscript.sh