Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sarpens: autostop jest cudowny :)!

Kiedyś na stacji w Brnie wypatrzył mnie z plecakiem kierowca busa - też jechał do Polski. Po kilku godzinach jazdy wpisuję mu się w znajomych na fejsie - zamarłam - okazuje się, że ma mnie w znajomych. Ja wtf, milion myśli w głowie, wyskakiwać z busa, jak się zachować itp. Okazało się, że to stary znajomy z internetów, już prawie o nim zapomniałam :D
Po
  • Odpowiedz
  • 0
Sam sporo podróżuje na stopa ale mimo to nigdy nie poprosiłem nikogo o pieniądze, nawet jak ich nie było :p
  • Odpowiedz
@factoryoffaith: Znajomi co rusz opowiadali historie o tym ilu znajomych ludzi po latach spotykali w trasie. Ja pierwszy raz miałem okazję spotkać tego samego podróżnika.

@outkay: Akurat rozumiałem jego potrzebę. Jak go wysadzałem była prawie 20:00. Na zewnątrz już ciemno, a droga za miastem nie oświetlona. Jeżeli nie złapałby stopa bezpośrednio do miasta docelowego to by tam nie dotarł tego dnia. Wyraźnie powiedział na co potrzeba mu pieniądze
  • Odpowiedz
@Sarpens: myślałem, że to jakaś pasta i okazało się, że podwiozłeś samego Boga, który po wysadzeniu pod kościołem odleciał do nieba i cię namaścił :/
  • Odpowiedz
@szaqal: Coś jak ten bezdomny w Bruce Wszechmogący, który trzymał tekturki z różnymi napisami? Fajnie by było, ale to po prostu pan Joachim, które 3/4 spędził na stopie odwiedzając różne osoby, przeważnie księży i sanktuaria, bo ma pośród nich masę przyjaciół.
  • Odpowiedz
@Sarpens: Autostop jest super! Miałam wiele śmiesznych sytuacji albo nagle okazywało się, że kierowca zna moją mamę itp. Kilka dni temu jechałam stopem z jakimś starszym panem. Śmieszkujemy sobie w najlepsze a pod koniec drogi pytam się go gdzie pracuje. On mi wyskakuje że jest księdzem do tego w parafi moich dziadków :)
  • Odpowiedz
@Sarpens: Po pierwszym akapicie czekalem tylko na "Okazalo sie ze to Wojciech Cejrowski - znany i lubiany podroznik, sympatyk polskiej prawicy i autorytet w sprawach krajow Ameryki Poludniowej".
  • Odpowiedz