Wpis z mikrobloga

• 565
Lubię popatrzeć na psy zostawione chwilowo pod marketami przez swoich właścicieli. Ten na zdjęciu cały czas stał w bezruchu wypatrując pana, zresztą większość takich burków wygląda jak małe psie pomniczki z niepokojem obserwujące, czy mój wspaniały pan i władca na pewno wrócą. Najfajniejsza jest radość i odprężenie wyrażone ogonem i pyszczkiem, kiedy właściciel, nawet po krótkim czasie, wychodzi ze sklepu. Nie wyobrażam sobie jak ktoś może zostawić pupila wyrzucając go z samochodu, albo co gorsza, przywiązując go drutem do drzewa skazując go na straszną śmierć. Jakim trzeba być s---------m....
Sorki za jakość zdjęcia, robione gunwoaparatem
#psy #oswiadczenie #spoleczenstwo
odislaw - Lubię popatrzeć na psy zostawione chwilowo pod marketami przez swoich właśc...

źródło: comment_PCQGoTveoS5LSY3KJ9w5nr0Z8ovAmjFO.jpg

Pobierz
  • 68
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fafnucek: może masz trochę pecha( ͡° ͜ʖ ͡°), ja dość rzadko spotykam się z zostawionym psem, który ujada ze zdenerwowania, większość jest spokojna
  • Odpowiedz
@odislaw: Ja swojego psa nie zostawiam nawet jak idę po bułki do sklepu. Najpierw go odprowadzam do domu, a potem idę znowu. Niby na minutę czy dwie to żadna krzywda, ale ja się boję, że jakiś bezpański kundel go zaczepi. Nie rozumiem zupełnie ludzi, którzy psiaki zostawiają pod galerią handlową i nie ma ich godzinę. Te psy pod wejściem to muszą p-------a dostawać.
  • Odpowiedz
@odislaw: Mnie irytują ludzie przywiązujący psy przed sklepem do stojaków rowerowych. Już parę razy miałem taką sytuację, że podjechałem rowerem i nie mam gdzie go przypiąć, bo jakiś pies jak nie leje po tych stojakach to akurat szczeka na wszystko i wszystkich :/
  • Odpowiedz
@odislaw: mój był wiejskim psem. Tata pojechał rowerem na zakupy i jakież było jego zdziwienie, jak wyszedł z Biedronki, a pod sklepem biegał pies bardzo podobny do naszego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz
@odislaw: Dzisiaj widziałem psa przed sklepem który grzecznie siedział patrząc się na właścicielkę, nawet nie był przywiązany. Drugi natomiast był przywiązany tak że nie mógł nic zobaczyć i pewnie przez to wył na całą okolicę.
#tylkopsy
  • Odpowiedz
@odislaw: a ja mam wrazenie ze inteligentne psy wiedza czy wrocisz bo to czuja, ja mam Golden Retriver'a i ona p------i stanie i wpatrywanie sie w drzwi, tyle sobie lezy wyluzowana i po prostu czeka, zadnego szczekania, wycia ani nic ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@odislaw: Ja swojego, zawsze jak idę do osiedlowego sklepu, przywiązuje do barierki, ale na taką długość, żeby mógł stanąć w progu i mnie widzieć. Gdybym go nie przywiązał, to od razu by wszedł do sklepu i kurde pszypał.
  • Odpowiedz
@ibanezbass: fajne zdjęcia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@odislaw: najgorszy w tym wszystkim jest totalny brak odpowiedzialności właściciela. Nie zaprzeczę - sama kilka razy zostawiłam psa pod sklepem i zawsze biegałam przy tym zestresowana z pelnymi majtami, żeby jak najszybciej załatwić wszystko, żeby mi psa nikt nie ukradł, ani żeby się jej inna krzywda nie stała. Niestety ludzie w większości przypadków mają to w dupie.
  • Odpowiedz
@odislaw: jeszcze pod sklepem jestem w stanie zrozumieć, że ktoś zostawi pupila. ale jak widzę pod wielkimi hipermarketami, w stylu auchan czy cos, to mi się serce kraja. nie wiem po co ludzie chodzą z psami na np 2 godzinne zakupy ._.
  • Odpowiedz