Komputer i kobieca logika ---------------------------------
Przychodzi do mnie znajoma i mówi: Ona: 2 dni temu Windows napisał mi coś na ekranie, ale nie wiem o co chodzi, pewnie Ty będziesz wiedział. Ciągle mi to wypisuje. Ja: pokaż, masz to przepisane gdzieś na kartce? Ona: nie Ja: a co Ci napisał? Ona: nie czytałam Ja: może to coś prostego i gdybyś przeczytała dowiedziałabyś się Ona na to: myślałam, że ty będziesz wiedział co mi napisał
@aksnet: True story. To samo u mnie, coś instaluje nie czyta tylko klika dalej a później się dziwi, że coś się zainstalowało o czym nie ma pojęcia do czego służy i czemu komputer tak wolno chodzi. Komp wyrzuci błąd nie przeczyta tylko woła. Jak powiesz, że jak nie wie co się stało to w internecie napewno znajdzie odpowiedź, to się obrazi. Niestety, czasami nie wygrasz. (╯︵╰,)
@aksnet: Potwierdzam, 8 lat pracowałem jako dział IT z prawniczkami i żadna z nich nie umiała przeczytać i zrozumieć prostego komunikatu na ekranie. W ich mniemaniu informatyk był do tego potrzebny. Smutek.
Przychodzi do mnie koleżanka z komputerem i zagaduje, że się nie włącza Targała pudło (stacjonarka) przez pół kilosa. Okazało się, że mama jak jej sprzątała to wyłączyła włącznik zasilacza :)
@aksnet: no tylko bez jaj, nie tylko kobiety tak maja.. zanam wielu facetow, ktorzy nie potrafia przeczytac komunikatu, gorzej nie potrafi sobie nawet WiFi wlaczyc. Wiec nie tylko kobiety. Moja mama lvl > 60 lepiej zna sie na komputerach niz nie jeden wykope tutaj.
@aksnet: Niczym moja przyjaciółka która instalując komunikator mnie o wszystko pytała. -No i co tam wyskoczyło? -Jakieś okienko z napisem -Co tam jest napisane? -"Czy chcesz zainstalować program gg 10.1" Co robić?????????? :{ -A co masz
@aksnet: to nie jest logikarozowychpaskow tylko 99% ludzi. nie czytają co jest napisane na ekranie tylko wołają odrazu kogos "ej napraw mi bo mi cos wyskoczyło"
---------------------------------
Przychodzi do mnie znajoma i mówi:
Ona: 2 dni temu Windows napisał mi coś na ekranie, ale nie wiem o co chodzi, pewnie Ty będziesz wiedział.
Ciągle mi to wypisuje.
Ja: pokaż, masz to przepisane gdzieś na kartce?
Ona: nie
Ja: a co Ci napisał?
Ona: nie czytałam
Ja: może to coś prostego i gdybyś przeczytała dowiedziałabyś się
Ona na to: myślałam, że ty będziesz wiedział co mi napisał
-Slejer błąd jakiś wyskakuje nie mogę tego zainstalować!
-Jaki błąd?
-No nie wiem, error wyskakuje i nie działa w dupe z tym
-Przeczytaj co tam
Niestety, czasami nie wygrasz. (╯︵╰,)
Przychodzi do mnie koleżanka z komputerem i zagaduje, że się nie włącza
Targała pudło (stacjonarka) przez pół kilosa. Okazało się, że mama jak jej sprzątała to wyłączyła włącznik zasilacza :)
Moja mama lvl > 60 lepiej zna sie na komputerach niz nie jeden wykope tutaj.
-No i co tam wyskoczyło?
-Jakieś okienko z napisem
-Co tam jest napisane?
-"Czy chcesz zainstalować program gg 10.1" Co robić?????????? :{
-A co masz
"-Bo wyskoczył mi jakiś błąd i nie działa"
"-Jaki błąd"
"-nie wiem"
@Syko: nie fejk, moja mama robi to samo, komputer jej coś wyświetla a ona nie czyta tego o mnie woła bo błąd wyskoczył