Aktywne Wpisy

Ej, za wrzucenie pieroga jest ban na x czasu czy od razu perm?

Damasweger +21
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
No elo, jak można przełączać się pomiędzy dwoma oknami(form1 i form2) bez tworzenia nowych okien? Chcę się przełączać, ale rzeczy, które wprowadziłem do okienka, które wyskoczyło mają być widoczne po drugim wyskoczeniu okienka
Na razie mam
W form1 tworzę nowy form2, przy odpaleniu aplikacji się to dzieje, jego visible ustawiam na false, i przyciskiem zmieniam form1 z form2, ich visible
Jak mam teraz z form2 wrócić do form1? Nie mogę stworzyć nowego form1, a nie mogę przyciskiem zrobić po prostu form1.visible=true, bo to nie działa
Nie mam pomysłu, a w internecie wszędzie nowe okna robią
serio? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
niestety forms zostało nam "narzucone", zajęcia będą w nim prowadzone, jak ktoś się czuje na siłach to może w innym, ale ja w takim programowaniu bardzo słabo się czuje, tylko matlab
tak, ale chcę w form2 zrobić, by form1 był visible. form2 się chowa, i tak wygląda program że sobie działa bez żadnego forma
Co masz konkretnie zrobić?
______
| X
to ma tak wyglądać. swobodne skakanie pomiędzy oknem głównym, gdzie będą robiły się rzeczy, a okienkiem ustawień. ale ustawienia mają być ciągle jedne, gdyż łączę się z portem szeregowym, a wiesz pewnie co się dzieje jak się połączy z portem i go nie wyłączy
źródło: comment_MPv13nBgVejXx0C9v7tp329oV8Uqd2xS.jpg
PobierzMimo tego i tak do końca nie rozumiem. Być może to wina godziny. Napisz łopatologicznie co chcesz osiągnąć. Startujesz program, pokazuje Ci się okienko i co dalej? Chcesz później przyciskiem otworzyć drugie i regulować, które jest u góry? Napisz konkretnie, a przy okazji zobacz właściwość "ShowActivated" (nie wiem czy jest w Form, a może o
start. mam form2 otwarty. naciskam ustawienia i wyskakuje form1. tam ustawiam różne parametry, i chcę wrócić do form2(po naciśnięciu przycisku wróć). a to co napisałeś już sprawdzam
jak kliknę wróć, to zamykma form1(a raczej ukrywa). i program jest ciągle otwarty, bez żadnego forma. a ja chcę wrócić do schowanego form2
bo jak zamknę okno, to rozłącza mnie z portem szeregowym. po prostu form1 ma działać w tle, rzeczy z niego mają być ciągle dostępne.
//edit
wiem, że pewnie są inne możliwe rozwiązania tego co ja mówię, ale ja z c# nie miałem praktycznie do czynienia poza jednym semestrem
Komentarz usunięty przez autora
Form1 f = (Form1) this.Owner;