Aktywne Wpisy
Dzisiaj zdałem sobie sprawe, że pc jest co najwyżej do przeglądania neta i klikania w excel, a jak grać to tylko na konsoli. Sterowanie klawiaturą i myszką to najwiekszy archaizm jaki przetrwał do teraźniejszych czasów. Kupiłem Rtx 4060 i szkoda mi wywalonych 1300 zł bo za to mógłbym mieć ps5 z olx. Sorry pececiarze, ale dla mnie jestescie podludzmi którzy nie ogarniają oczywistych życiowych prawd, a konsolowcy to giga chady i sigmy

kornel-mir +229
#przegryw Ale sytuacja mnie dziś spotkała ,w nocnym autobusie oprócz mnie jechała grupa młodzieży (22-25lat) Jedna dziewczyna była wyraźnie nie przytomna a pozostali 3 lub 4 osoby próbowali ja cucić ,lecz bez żadnego efektu. Przyglądałem się temu z 3 przystanki aż w końcu postanowiłem zareagować bo jeden kretyn z tej grupy zaczął wlewać tej dziewczynie kole z puszki do ust. Podbiegłem i zapytałem co on wyprawia? Pouyczałem ,że nie powinien

Jakie darmowe IDE do pisania w jQuery/JS z podpowiadaniem składni?
- Niby piszą, że SublimeText 2 ma, ale jak chce się włączyć, to nie jednak okazuje się, że nie ma/nie działa.
- Aptana Studio 2 (z pewnych względów używałem wersję 2 do czego innego) - tu niby instaluję plugin do jQuery, ale nadal nie podpowiada. Ściągać Aptana Studio 3 (będzie mi działać razem z 2)?
- Do Javy używałem Eclipse (kiedyś NetBeans), ale to zbyt ociężałe do szybkiego edytowania plików HTML.
- Na razie piszę w Notepad++, ale chcę mieć podpowiadanie składni.
- Jest płatny WebStorm, ale chciałbym darmowe. No naprawdę nie ma nic sensownego?
Po 1. primo: Sublime to NIE JEST IDE.
Po 2. primo: kup WebStorma. Nie jest drogi a niema sobie równych zarówno w przypadku płatnych jak i darmowych rozwiązań. Przyzwyczaisz się i potem sobie jeszcze inteli dokupisz do Javy - gwarantuję :)
a po 3. primo. Ultimo: Windows nie nadaje się do kodowania! :P
Rzeczywiście jest i działa. Ale trochę ubogi. Podpowiada tylko nazwy funkcji. A nie pokazuje np. kawałka dokumentacji (opis co robi), przyjmowanych parametrów itd. Zainstalowałem jeszcze jakiś plugin jQueryDocs, ale on przenosi na stronę z dokumentacją (swoją drogą przenosi zawsze na główną). Przyzwyczaiłem się do dobrego podpowiadania Javy jak w Eclipse (nie musiałem używać dokumentacji, uczyłem się prosto z IDE).
@mk321: WebStorm Community editon. Darmówka do nauki i innych celów niekomercyjnych. Poza samym kodowaniem trzeba umiejętnie korzystać z dobrych narzędzi, które ułatwią Ci pracę.
https://www.jetbrains.com/eforms/classroomRequest.action?licenseRequest=WSCL
Produkty JetBrains (InteliJ do javy, czy webstorm) możesz mieć za darmo jako student, do użytku niekomercyjnego. Wystarczy mail uczelniany (pewnie z końcówką edu). Jeśli chodzi o Intelij to mogę polecić :)
Link