Wpis z mikrobloga

@Pierdzionka: Tak, aby spełnić wszystkie warunki jakie rozpisałem powyżej:)

Przecież za zdobywanie doświadczenia nie dostajesz nic innego jak punkty nauki.

I teraz mam zapisane, aby wszystko zacząć wbijać po osiągnięciu 94 many (jak zwykle 89+5), lecz grając ostatnim razem nie udało mi się mimo wielu wielu godzin expienia zdobyć na tyle doświadczenia, aby zdobyć tyle many przed podróżą do Jarkendaru (bo jednak dobrze, abyś zarówno Miecz Mistrzowski, jak i manę
  • Odpowiedz
@Pierdzionka: No i właśnie.

Na początek wbij sobie jakiś już tam poziom w broni jednoręcznej. Do tego jakiś jednoręczny mieczyk (pałasz bandytów?). Teraz, jeśli już radzisz sobie z polnymi bestiami, idź na farmę Onara, tam masz ich ze sto. Wybij co do jednej Ja np. potrzebowałem do tego many, bo nie dawałem rady zabić trzech bestii jednocześnie bez użycia czarów, więc wybijałem ze dwie, trzy grupy i szedłem spać dla regeneracji.
  • Odpowiedz
@Pierdzionka: Z Laresem jest dodatkowo związany poważny bug, który uniemożliwia dalsze bieganie z nim. Niestety nie pamiętam, w jakim wypadku działo się coś takiego, ale postaram się to wyguglać...

Ok mam! Mam nadzieję, że nie zdążyłeś tego zrobić...

NIE PROŚ GO O ZAPROWADZENIE CIĘ NA FARMĘ ONARA!
  • Odpowiedz
@Pierdzionka: Gdy będziesz robił quest z dostawcą broni dla bandytów i będziesz musiał iść na koniec lasu za farmą Onara, trzymaj się jak najbliżej ściany skalnej (skraju tego lasu) i idź prosto do tego obozowiska. Nie ma co tracić nerwów na te hordy potworów jakie są w środku lasu. Zabijesz je później, gdy będziesz silniejszy.

Sami bandyci to już i tak ogromne wyzwanie...
  • Odpowiedz
@Pierdzionka: Jak będziesz musiał iść do Sagitty to też trzymaj się ściany skalnej, aby ominąć cieniostwora.

Las za farmą Onara wybij, ale częściowo. Chodzi o to, że dopiero w samej głębi masz wszystkie szkielety i cieniostwory, a do tego momentu możesz spokojnie poekspić na ścierwojadach/kretoszczurach/krwiopijcach/wilkach.

Generalnie można powiedzieć, że farma Onara to zajebiste ekspowisko, możesz tam spędzić sporo czasu i postaraj się nie ominąć żadnego stworka. Jest ich tam tyle,
  • Odpowiedz
@Pierdzionka: Miecz weź od Casii, ona też go ma. Nie pamiętam dokładnie w jakich okolicznościach należy ją zabić, ale na pewno poczekaj aż przestanie być Ci potrzebna. Generalnie rozgłosu i tak nie będzie, bo przecież żadna straż tego nie zobaczy.
  • Odpowiedz