Wpis z mikrobloga

@jedzbudynie: nie jesteśmy ekspertami we wszystkim, ale sorry gościu, nie jesteś C1. Nie mam pojęcia o Twoich zdolnościach lingwistycznych, ale brakiem znajomości z jednym z bardziej powszechnych skrótów się nie popisałeś.
  • Odpowiedz
Usmialbym sie gdyby @jedzbudynie siedzial w UK od 10 lat, a tu mistrze polskiej szkoly lingwistycznej wytykaja mu taka nieznajomosc xD
Po ki czort wam wiedziec to 's przy has jak nie mozna z wami porozmawiac na inne tematy niz te z podrecznikow szkolnych :D
  • Odpowiedz
@loczyn: Ta sama myśl. Polskie janusze lingwistyki najchętniej pojechałyby do UK poprawiać tam wszystkim błędy gramatyczne. Obok muslim patrolu założyliby grammar patrol i chodzili po mieście wypisując mandaty za brak s na końcu czasowników 3 osoby liczby pojedynczej, czy za złe skonstruowanie czasu zaprzeszłego.( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@loczyn: a ja bym się nie zdziwił, że siedzi w UK, bo są agenci specjalnej troski, którzy siedzą kilka lat na emigracji i nie potrafią się w języku obcym wysłowić xD

@Aleksander_Newski: jedziesz od poprawienia podstawowych błędów gościa chwalącego się C1 przez poprawianie natiwów aż po chore fantazje o muslimach. Nie wiem co ćpiesz, ale rzuć to świństwo, bo odlatujesz.
  • Odpowiedz
a ja bym się nie zdziwił, że siedzi w UK, bo są agenci specjalnej troski, którzy siedzą kilka lat na emigracji i nie potrafią się w języku obcym wysłowić xD

@xkorzen: Obstawiam, że jednak jest więcej purystów językowych w Polsce, niżeli takich agentów w UK.
  • Odpowiedz