Aktywne Wpisy

orgin246 +536
Fajny ten NOWY Switch 2, tak fabrycznie zapakowany i w ogóle nieużywany ( ͡° ͜ʖ ͡°). Wy tam normalni jesteśćie @Media_Expert ?
Sprzęt z zwrotu/outlet jako nowy sprzedajecie i wysyłacie? Oczywiście zgłosiłem reklamację, ale fajne standardy tam macie.
#switch #mediaexpert #zakupy #nintendoswitch
Sprzęt z zwrotu/outlet jako nowy sprzedajecie i wysyłacie? Oczywiście zgłosiłem reklamację, ale fajne standardy tam macie.
#switch #mediaexpert #zakupy #nintendoswitch
źródło: 20251208_090402
Pobierz
Itslilianka +225
Widziałem, jak korporacje zabierają farmerom wodę, a potem ziemię, jak zmieniają Night City w maszynę do łamania ludzi, do drenowania ich z pieniędzy, ze szczęścia, z marzeń. #pcmasterrace #komputery #gry
źródło: temp_file8116698167179862606
Pobierz

![56 zł za kromkę chleba. W Krakowie już drożej niż w Monachium [CENNIK]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/dbdb4402278f1115de9b0e746b311507391e6cda9f18b300b02d92326ca3e3b5,q80.jpg)
Dodatkowo soja jest składnikiem większości produktów, mających imitować mięso. Moim zdaniem jest to zupełnie zbędne - większość ludzi wege, których znam stroni od takich wynalazków, po pierwsze przez wzgląd na wątpliwe wartości odżywcze, a po drugie, bo nie czują potrzeby imitowania mięsa wyrobami mięsno-podobnymi (np. wędliny sojowe). Niemniej nie mam nic przeciwko tym produktom, od czasu do czasu to może być jakieś urozmaicenie, jak mięsna parówka bez mięsa XD
#wegetarianizm #soja #weganizm #dieta #jedzenie
źródło: comment_ExyOWvHhjz6kd5OfH0PGCu8J1ZbkWOCP.jpg
PobierzTymczasem wystarczy spojrzec na Chiny: mnoza sie jak kroliki, a jedza od pokolen soje praktycznie codziennie, cos jak u nas ziemniaki. Do tego w calej Azji maja nawet maja napoje z soi, z wodka wlacznie.
Badania porownawcze pokazuja, ze pierwsze pokolenia imigrantow z krajow Azjatyckich, generalnie zdrowszych od ludzi z zachodu, zaraz
No i soczewica - jej tez nei trzeba namaczac.