Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bazingaxl: oczywiście, że podpatrzyłem z tym że w tej chwili jest się na prawdę ciężko wybić w niemczech a przynajmiej w bayernie nawet właśnie z fotowoltaiką, jest bardzo dużo tego typu firm, tym bardziej, że ta w której pracowałem - zajmowali się tym od jakichś 16 lat w Niemczech - mieli bardzo dużo stałych zleceń (których nie szło czasem wyrobić) od jednej dużej firmy która zgarniała klientów a teraz musieli
  • Odpowiedz
@bazingaxl: a ty jakie masz byznesy trolu ;)

a zwłaszcza turasów - Ci się wciskają wszędzie, potrafią być kierownikami zmian w fabrykach.

@chup: widać kompleksy.
A co do zarobków, to wg Numbeo ponad połowa ludzi zarabia tu więcej niż 2000eur na rękę, więc te twoje zarobki to rzeczywiście nie za dużo, ale jeśli zarabiałbyś tyle samo w Augsburgu to byłoby już dużo lepiej. Co do ludzi pracujących na
  • Odpowiedz
@darck: hehe nie no nie mam nic do turasów, absolutnie niech sobie robią co chcą, z tych co znam pracujących na czarno nikt sobie nie płaci ubezpieczenia. akurat w Monachium nie piłem tyskiego - w Monachium zazwyczaj augustiner lub inne okoliczne browary.
  • Odpowiedz
@ufik78: wiesz co, w Monachium przy wjeździe do centrum i w zasadzie przy okoliczynch dzielnicach jest juź wjazd tylko z euro 4 poza tym widziałem w strefie 'zielonej' dosyć często samochody z euro 3, ale słyszałem że policja lubi się czepiać za to , że nie masz naklejki. Mój ojciec np. Mój ojciec śmigał tutaj 4 lata samochodem na polskich blachach bez naklejki i nie spełniającego euro 4 i się
chup - @ufik78: wiesz co, w Monachium przy wjeździe do centrum i w zasadzie przy okol...

źródło: comment_8qTT785GMMwWcPKHPi6u7x6iemE6u2BA.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Niżej masz mapkę w zasadzie wszystko na około jest już strefą z plakietkami a często obcokrajowcy tam śmigają bez i raczej nie ma z tym problemu.

@chup: czekaj, bo chyba nie jarze. Czyli tylko tam gdzie na mapce jest na zielono to nie mogę wjechać, a reszta dookoła to już mogę jeździć?
  • Odpowiedz
@ufik78: wiesz co wiem, że na pewno jakiś czas możesz smigać bez naklejki, poza tym zawsze możesz powiedzieć, że do rodziny przyjechałeś czy coś i nie powinni się czepić, tak to co na zielono w tylko z euro 4 aczkolwiek z innymi i bez też jeżdżą. Sam też tam smigałem bez naklejki i nie miałem przez to problemów.
  • Odpowiedz