Wpis z mikrobloga

@bratbud: czytam teraz POLICJA, mam tez PENTAGRAM, tam podobno jest trylogia z Holem, niestety teraz nie mogę powiedzieć które książki składały sie n trylogie, ale przeczytałem 2/3. I jak teraz czytam POLICJĘ to pojawiają sie watki o Olgu. Radzicie przestać czytać POLICJĘ i cała trylogie ogarnąć czy to w niczym nie przeszkadza?
  • Odpowiedz
@timmy-jimmy-mkay: ja nie jestem dobrym doradcą, bo mi nie przeszkadzają powtórzenia. Dokończyłbym chyba. Trylogia zaczyna się bodaj od "Czerwonego gardła" i kończy właśnie na "Pentagramie", ale to trochę sztuczny podział.
  • Odpowiedz
Może to być trochę niejasne co napisałem, ale proszę bez spoilerów w dodatku mój ojciec chce przeczytać kryminał, a w formie książki mam tylko ten PENTAGRAM... mnie aż korci żeby mu to streścić. Btw film kręcony przez norweskich/szwedzkich reżyserów o tej książce byłby mega
  • Odpowiedz
@timmy-jimmy-mkay: Z tego co pamiętam, a może to być trochę nieadekwatne, akurat potencjalnych psujów innych części w "Pentagramie" jest najmniej (ale i jest to moim zdaniem, najsłabsza część cyklu)
  • Odpowiedz
@bratbud: sztuczny nie sztuczny, ale czytając POLICJĘ sa wzmianki o PENTAGRAMIE i człowiek potrafi sobie to wszystko wyobrazic co siedziało, nie wiem czy tylko ja tak mam, ale książki jonesbo sa dla mnie fenomenalne.
  • Odpowiedz
@timmy-jimmy-mkay: polecalbym jednak czytać w kolejności. Trzeci klucz, Pentagram, Wybawiciel, potem jeszcze bodaj trzy kolejne tomy i dopiero Policja. Główny wątek jest zawsze nowy, ale poboczne, dotyczące głównie życia prywatnego wracają w kolejnych częściach. Wtedy wszystko ma ręce i nogi.
  • Odpowiedz