Wpis z mikrobloga

#youtube #sieci #internet #problem #firstworldproblems

Od kilku dni szaleje mi Google. Najpierw wyszukiwarka nie działał (ale inne usługi Google działały). Resetowałem router, zmieniłem DNS-y na 8.8.8.8 itd. (nie wiem czy to pomogło, ale chodzi lepiej).

A teraz Youtube. Większość filmów nie działa. Tzn. ładuje się strona, ale film się nie ładuje (ewentualnie załadują się 2 sekundy i znowu staje). A niektóre działają bez zarzutu.
Co ciekawe przez stronę https://www.proxfree.com/youtube-proxy.php działają wszystkie (nawet te co nie działają normalnie).

Gdzie szukać przyczyny?
- mój komputer (raczej wątpię),
- dostawca (to mały lokalny dostawca, więc nie chcę zawracać głowy bez powodu),
- spalony most (problem z Youtube się pokrywa, ale z wyszukiwarką dzień wcześniej był problem),
- serwery Google (ale przez proxy działa).
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@yokometal: no właśnie problem z Youtube się pokrywa czasowo (w miejscowości pomiędzy mną w Warszawą w ogóle nie mieli internetu). Ale wydaje mi się, że ma to związek z niedziałającą wyszukiwarką (a to było dzień przed spaleniem mostu).

• Odpowiedz
@mk321: Ja też jestem z Siedlec i mam Domtela! I mam identyczną sytuację. Również miałem problem z google ale jakoś nie połączyłem tych faktów bo router czasem szwankował, a potem google sie uspokoiło i zaczęły się problemy z yt. Więc może trzeba do Domtela przedzwonić? Wiem, że w Vectrze nie ma z tym problemów (za to są inne dlatego wziąłem Domtela ;) Z tym mostem to raczej niemożliwe. Bo filmy
  • Odpowiedz
@Arek_: nic nie odpisywałem, bo ostatnio mało oglądałem na YT i nie zauważyłem problemu. Ale jednak znowu problem występuje, co prawda rzadziej, ale jednak jest. I to albo ich wina albo routingu gdzieś pomiędzy.

To zadzwoń. Możesz powiedzieć, że nie tylko u ciebie jest problem, ale też u innej osoby w Siedlcach.
  • Odpowiedz
@mk321: Póki co nie idzie się z nimi skontaktować. Telefon z serwisu prawdopodobnie wyłączony, od 18, chociaż czynny jest podobno do 20. Na stronie podany numer gg jednak też nikt nie odpisuje. Spróbuje jeszcze jutro. Jak coś uda mi się dowiedzieć to dam znać. ;)
  • Odpowiedz