Aktywne Wpisy
Napedikr +1059
Ktoś mi powie dlaczego pomimo skumulowanej prawie 50% inflacji, nikt nie planuje waloryzacji kwoty wolnej od podatku oraz progu podatkowego w tym kraju? To jest skandal większy niż kredyt 0% w #nieruchomosci . W drugim progu relacja netto do brutto to 50%.. Z 10tys brutto na konto wpada 5tys, jeśli to nie jest kradzież to jak to nazwać?
#praca #podatki #ekonomia
#praca #podatki #ekonomia
mrocznegacie +192
Dobra, z racji tego, że dziś zarobiłem trochę przez wifi i telefon to robię rozdajo.
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro do 12
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B).
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro do 12
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B).
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
Mirki czy da się kupić telefon który będzie się nadawał do używania i nie rozleci się po paru dniach za 200 i 300zl na aliexpress?
Kumpel mnie namawia, on chce za 300zl, dla mnie wystarczy za 200 bo tylko dzwonie i pocztę sprawdzam
@TomdeX: VAT i Cło
http://www.banggood.com/DOOGEE-Voyager-2-DG310-5-inch-MTK6582-1_3GHz-Quad-core-Smartphone-p-935373.html
@kruszyniasty:
@WielkaPolska:
@borozu: Tak powyżej 150€ ale oni jak zobaczą telefon to będą podejrzewać że jest droższy i będą chcieli naliczyć cło. No i jeszcze do tego dochodzi opłata za fatygę. Jak wyśle kurierem to 50zł a jak pocztą to mniej. Trzeba mieć nadzieję że że nie zauważą ze to telefon i przejdzie bez cła i vatu.
Vat, tak.
Polecam lekturę telchina.pl
tani to Mlais M9 na gearbest,
SAD to nie certyfikat.
Nie wiesz, to nie pisz bzdur.
@czamarek: SAD to dokument celny a dodatkowo musisz dołączyć certyfikat CE
Tu mi pokaż stawkę celną na telefony z chin, większą od "0"