Implementując mvvm tworzę w XAML datacontect dla kontrolki:
używając x:Name tworzę instancję EventsViewModel evm, która jest dostępna w MainWindow. Moje pytanie czy przypisanie tej instancji do jakiegoś viewmodelu, który będzie obsługiwał polecenie przez przypisanie go w code behind w klasie MainWindow jest zgodne z MVVM? Czy jest jakiś inny, schludniejszy sposób?
@Yahoo_: chcę żeby właściwość z tego viewmodelu (EventsViewModel) była związana z kontrolką. Właściwość ta zmieniana jest podczas jakiś obliczeń w innej klasie- w EventsViewModel.
jak zrobic żeby w viewmodel aktualizować IsInterminate używając wiązania i bez code behind.
@ziolo86: Binding już masz. To teraz wystarczy, zęby ViewModel zaimplementował INotifyPropertyChanged. WPF wepnie się na zdarzenie i obsłuży to out of box. Magia bindingów.
#sct #krakow ludziom którzy nie widzą problemu ani dyskryminacji w strefie czystego transportu i sprowadzają problem do sebka w starym dieslu szkoda cokolwiek tłumaczyć, widać że jest tam za mało komórek pojąć problem który ich nie dotyczy bezpośrednio
Implementując mvvm tworzę w XAML datacontect dla kontrolki:
używając x:Name tworzę instancję EventsViewModel evm, która jest dostępna w MainWindow.
Moje pytanie czy przypisanie tej instancji do jakiegoś viewmodelu, który będzie obsługiwał polecenie przez przypisanie go w code behind w klasie MainWindow jest zgodne z MVVM? Czy jest jakiś inny, schludniejszy sposób?
Komentarz usunięty przez autora
Właściwość ta zmieniana jest podczas jakiś obliczeń w innej klasie- w EventsViewModel.
chodzi o to:
mam status bar i che powiazac IsInterminate z właściwością:
utowrzyłem w EventsViewModel
@ziolo86: Binding już masz. To teraz wystarczy, zęby ViewModel zaimplementował INotifyPropertyChanged. WPF wepnie się na zdarzenie i obsłuży to out of box. Magia bindingów.