Aktywne Wpisy

michalxd21 +83
Tak czasem sobie siedzę i myślę - że jednak w zajebistych czasach żyjemy. Nie doceniamy jaki skok zanotowaliśmy. Jakie mamy możliwości względem naszych przodków.
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
źródło: image
Pobierz
elgebar +14
polskie gastro to taka patologia, że jeść mi się odechciało. 82 zł za 2 takie porcje w kabarecie (╯°□°)╯︵ ┻━┻ #lublin #gastronomia
źródło: polskiegastro
Pobierz

W Zend bardzo mi się podobało to, że w klasie modelu obsługującej operacje na tabelach, można było ustawić własną klasę do obsługi wyników zapytań i działać na nich, jak na obiektach. Chyba większość z innych, popularnych frameworków wypluwa dane jako tablice (np. #laravel). Czy znacie jeszcze jakieś frameworki, w których zostało to podobnie rozwiązanie jak w Zend?
#php #webdev #cms #framework
Ale podpowiem Ci rozwiązanie bez użycia ORMa.
Masz tablicę:
$a = array('x'=>1, 'y'=>2);.Teraz robisz tak:
$a = (object) $a; //rzutujesz tablicę na obiektI już możesz traktować zmienną
$ajako obiekt (np.echo $a->x; //wyświetli 1). Niestety nie można rzutować obiektów na inne klasy jak np. w Javie. Ale można to obejść w bardzo prosty