Wpis z mikrobloga

Wpisz sobie dowolną wielkość fizyczną, która zmienia się w czasie.

@repro5: ()
Wybacz, ale nasza dalsza dyskusja nie ma sensu. Poziom mojej erudycji i elokwencji jest po prostu nie współmierny do głębokości brodzika intelektualnego, w którym egzystujesz.

• Odpowiedz
@TrollRafal: jest taka implikacja i tą implikacją jest to ze nic nie może poruszać się szybciej niż światło. W związku z tym podróżować można tylko w przyszłość. Jakieś pytania?
  • Odpowiedz
nic nie może poruszać się szybciej niż światło

@prot0n: Nie jest prawdą, ale powiedzmy, że wiedziałeś co chcesz powiedzieć i że chodziło Ci o obiekty posiadające masę. Twoje dalsze wnioskowanie ma jedynie sens jeśli za prawdziwy uznamy warunek, że żeby cofać się w czasie trzeba rozwinąć prędkość większą od światła (i że tylko tak się da). Nie mam pojęcia skąd niby masz ten warunek i czemu zakładasz, że jest prawdziwy...

Widać
  • Odpowiedz
@TrollRafal: tak, mówisz o tunelu czasoprzestrzennym który jest czysto hipoteczny i aby go utworzyć trzeba nieskończoną ilość energii. Taka z toba dyskusja na poziomie.

A jak masz algorytm sortowania o złożoności nlogn to tez stwierdzisz ze nie da się szybciej bez dowodu? Jesteś kretynem i ostatni raz ci odpisuje, bo masz ego gdzieś tam w innym układzie planetarnym i za każdym razem atakujesz kogoś ad personam.
  • Odpowiedz
@prot0n: Jeszcze raz. Czytanie ze zrozumieniem + pamiętamy o czym rozmawiamy.

Ja udowadniam Ci, że z teorii względności nie wynika niemożliwość podróży w czasie, a nie że jest taka możliwość. To ja bronię się przed twoim atakiem na moją osobę, nie odwracaj stron... Przypominam dlaczego zaczęliśmy rozmawiać: twój atak

A jak masz algorytm sortowania o złożoności nlogn to tez stwierdzisz ze nie da się szybciej bez dowodu?

Jaki to ma związek? Dlaczego
  • Odpowiedz
@morsik: :D

jaka teoria o tym mówi? aż mnie to zaciekawiło.

Już dostałem odpowiedz na to pytanie. Taka to "teoria" :

bardzo logiczna: skoro jeszcze w historii nie widzieliśmy wehikułu czasu to albo jest on niemożliwy do skonstruowania, albo w jakiś sposób nie da się nim podróżować przed datę jego wynalezienia.
  • Odpowiedz