Ale dzieje sie takie cos to znaczy ludziki przechodzą pod teksturą jezdni. Jaki parametr odpowiada za rysowanie obrazka. Tak żeby ludziki były na wierzchu.
@MlodyInformatyk: "Jaki parametr odpowiada za rysowanie obrazka. Tak żeby ludziki były na wierzchu." A nie powinieneś rysować ludziki po rysowaniu drogi ? Czyli wywołać funkcję rysującą ludziki po funkcji odpowiedzialnej za rysowanie drogi.
@ShadowkhaN: @wytrzzeszcz: hmmm.... to już nie wiem. wydaje sie ze ludziki rysuja sie jako ostatnie. Najpierw rysuje sie plansza. Nastepnie po naciscieciu przycisku "ludzik" wywołuje sie konstruktor który tworzy picturebox i rysuje go. W teorii powinno wszystko byc ok.
@MlodyInformatyk: Z tego kodu za dużo nie mogę wywnioskować, ale może spróbuj stworzyć obiekt klasy Ludziki oraz wywołuj funkcje w takim razie za samochodami :/
To chyba powinno być proste.
Dodałem ludziki:
ludziki
Ale dzieje sie takie cos to znaczy ludziki przechodzą pod teksturą jezdni. Jaki parametr odpowiada za rysowanie obrazka. Tak żeby ludziki były na wierzchu.
źródło: comment_VNxDhKKmjuyxgiPZ7dnxkw6OT7c4wA75.jpg
Pobierzim wiekszy tym później rysuje?
"Jaki parametr odpowiada za rysowanie obrazka. Tak żeby ludziki były na wierzchu."
A nie powinieneś rysować ludziki po rysowaniu drogi ? Czyli wywołać funkcję rysującą ludziki po funkcji odpowiedzialnej za rysowanie drogi.
dokładnie tak samo mam zrobione samochody - z nimi nie ma problemu.
linia 26 - konstruktor ludzikow
funkcja napiechote jeszcze nie działa jak powinna na razie jest ok dla czyPrawo = true
linia 270 - tworzenie ludzika - po przycisnieciu przycisku
Komentarz usunięty przez autora