Wpis z mikrobloga

#webdev #javascript
Taki oto błąd mi wywala, mam (bardzo) prosty serwer w node i prostą stronkę, oba na localhoście. Gdzie powiniennem dodać ten znacznik "Access-Control-Allow-Origin" żeby działało? :)

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ragnarokk: serwer odpalam przez konsolę (cmd), stronkę przez ... WebStorma albo dwuklik na plik :D Próbuje ogarnąć podstawy serwerowej magii narazie, takie podstawowe podstawy :)
  • Odpowiedz
@zb0oj: Widziałem tą stronkę właśnie, tylko tam troszkę niezrozumiałych dla mnie rzeczy jest (mój serwer narazie przypomina ten powieszony na głównej stronie node xD), dopiero rozkminiam ten najprostszy a teraz kolejne ctrl+c ctrl+v to będzie dość słaby sposób na naukę :(
  • Odpowiedz
@zb0oj: Zaraz wrzucę na jsfiddle czy gdzieś, przy każdym żądaniu mam console.log() i podczas wysyłania tych rządań z poziomu strony rzeczywiście w konsoli są one rejestrowane, tylko że nic się z nimi dalej nie dzieje :(
  • Odpowiedz
@NiktNieTroszczy: @zb0oj: ehh, już ogarnąłem... wszędzie na stack było .addHeader, a WebStorm uparcie mi podkreślał że nie zna takiej metody... a tutaj wystarczyło .writehead dodać :) Chyba działa, dzięki wszystkim :D
  • Odpowiedz
@zb0oj: Zablokowany priv masz a nie chcę tworzyć osobnego wątku na taką głupotę -> wysyłam "data: 1" żądaniem get za pomocą $.ajax, po stronie serw. mam if (req.data === 1){//do sth} ale nie działa ;/ Jak operować w takim razie na żądaniu? ;/
  • Odpowiedz