Wpis z mikrobloga

#wroclaw XD to zdjęcie to nie jest jakaś opuszczona rudera, to zamieszkane mieszkanie na nowowiejskiej. Baba trzymała tam ze sobą gołębie luzem...
Foto- straż miejska z Wrocławia
JWP1 - #Wrocław XD to zdjęcie to nie jest jakaś opuszczona rudera, to zamieszkane mie...

źródło: 1000008455

Pobierz
  • 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 12
@tico_bot: Wujas profesjonalista! W przypadku tego mieszkania ze zdjęcia to mogła być choroba psychiczna, a nie hobby czy pasja jak u Twojego wujka
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 5
@Haerbin:Balkon to pół biedy, Śmigałem po opuszczonych obiektach w zamkniętych ( poza jakimiś mikro ubytkami albo okienkami na strychu co by się ptak zmieścił) i wilgotnych przestrzeniach w których od wielu wielu lat były gołebie, ich gniazda, guano ( które swoją drogą było kiedyś potrzebne do produkcji prochu strzelniczego) w mojej skali 1-10 ,,zapachowej" to i tak tylko może z 2-3 maks.
  • Odpowiedz
@JWP1: W opuszczonych budynkach to (przynajmniej w tych w których ja bywałem) jest znacznie wieksza przestrzeń niż +/- 30m2 i zwykle nie ma tam już szyb więc zapach raczej nie do porównania.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 19
@lycaon_pictus: Kiedyś nienawidziłem je również, i to bardzo. Potem poczytałem trochę o nich że to jednak nie tylko takie ,,latające szczury"i uświadomiłem sobie że pomagały ludzkości już od wielu lat a ponoć nawet tysięcy lat. Na przestrzeni stulecia nawet - np obie wojny światowe. Problemem jest to że ludzie dokarmiają "dziką,, populację w mieście, plus mało co na nie zapoluje więc jest ich sporo...
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 13
@quescik1: Ale tak jak wspominałem to jest takie maks 2-3 na 10. 8 to rozłożone zwłoki starego mężczyzny z lekka nadwagą, które leżaly w szczelnie zamkniętym mieszkaniu (poniżej 50 mk)
przez kilka miesiecy
  • Odpowiedz
@JWP1:

Kiedyś nienawidziłem je również, i to bardzo. Potem poczytałem trochę o nich że to jednak nie tylko takie ,,latające szczury"i uświadomiłem sobie że pomagały ludzkości już od wielu lat a ponoć nawet tysięcy lat. Na przestrzeni stulecia nawet - np obie wojny światowe. Problemem jest to że ludzie dokarmiają "dziką,, populację w mieście, plus mało co na nie zapoluje więc jest ich sporo...

Ja je nienawidzę za syf i
  • Odpowiedz