Aktywne Wpisy
tomosano +453
Dr Szarpanki został brutalnie pobity przez imigrantów, nie znam szczegółów, ale wygląda to bardzo poważnie
https://youtube.com/shorts/7uEx2TBRGVc?si=fPmZLBCnk2Zeb1RC
#szarpankizzyciem #imigranci ##!$%@?
#policja #kryminalne #redpill #patologiazewsi
#youtube
https://youtube.com/shorts/7uEx2TBRGVc?si=fPmZLBCnk2Zeb1RC
#szarpankizzyciem #imigranci ##!$%@?
#policja #kryminalne #redpill #patologiazewsi
#youtube
nad__czlowiek +46
#programista15k #pracait #pracbaza
Normalna praca typu lekarz - tracisz pracę?
- wysyłasz pare CV albo nawet nie, odzywasz się do innych szpitali, kilka dni później masz robotę za 30k+ PLN
Nienormalny zawód typu CRUDiarz - tracisz pracę?
Normalna praca typu lekarz - tracisz pracę?
- wysyłasz pare CV albo nawet nie, odzywasz się do innych szpitali, kilka dni później masz robotę za 30k+ PLN
Nienormalny zawód typu CRUDiarz - tracisz pracę?
- explorer - belkę z adresem ma... na dole. Nosz k* cały świat ma na górze i to chowającą się, a oni musieli mnie #!$%@?ć i dać na dół, zasłaniającą i nieukrywającą się. Worek cebuli dla śmiałka, który mi powie jak to dać na góre lub przynajmniej żeby się chowało i nie zabierało ekranu z treścią
- instagram - podobna sprawa, na dole jakis panel z szukaniem, zajmuje to ekran, denerwuje, dobrze, że przynajmniej ten systemowy pasek na dole się chowa. często jest taki schemat w apkach.
Ogólnie #ux na windzie to strasznie posysa, takie apki jak #jakdojade czy #mobilet to przykład raka, którego jest sporo na windzie. (a propos UX to takie małe #coolstory: #rozowypasek odbierając połączenie macha palcem z lewa na prawo czyli tak jak to jest na ogół przyjęte we wszystkim innym, tutaj oczywiście musi być inaczej: trzeba rozwinąć DO GÓRY a potem odebrać ;) Takie drobnostki ale jednak pokazują, że sporo pracy jest przed devsami tego systemu).
Jeżeli chodzi o #lumia535 to:
- lekko skrzypi plastikowa obudowa od spodu
- dotyk faktycznie jest taki jakiś mało czuły w stosunku do innych telefonów aczkolwiek nie przeszkadza to tak w codziennym użytkowaniu: ot raz na 20 x mam problem trafić w coś małego (te ... menu po prawej), dwóch palców poza zmianą rozmiaru fotek nie używam, a tam działa to znośnie.
Poza tym spoko. Jeżeli komuś windows i brak apek w niczym nie przeszkadza to powinien być zadowolony. Działa szybko, nie przymula, bateria trzyma, po prostu telefon, który przy okazji cyknie fote, sprawdzi mapy, zadziała. Jak jesteś estetą to nie masz tutaj co szukać, chyba, że instant raka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bojowkawindowsphone
ps. #gejowkawindowsphone nie kręćcie #gownoburza po prostu mówię jak jest ;) Różowy z prezentu jest zadowolony więc tym samym ja też się cieszę, że kupiłem #lumia ona na bank by się na #android nie odnalazła ja z kolei nawet jakbym chciał i sie uparł to nawet dnia bym nie dał rady bez moich "codziennych" apek - lub z tymi apkami, które są ale są tak biedne, że płakać sie chce. Chciałbym, żeby #microsoft pokazał coś na prawdę dobrego z tym kolejnym #windows (10?) i żeby rozkręciła się porządnie deweloperka na tym.
@smsrampage: to są drobnostki, które urastają właśnie do rangi problemów bo używasz tego nonstop i generuje Ci to #!$%@? i stratę czasu. @geomag42: ale czytając treśc NIE POTRZEBUJE w ogóle paska adresu, czy jest na dole, czy na górze to niech sp* z ekranu bo konsumuje tresc a on mi zabiera miejsce. Różnica taka, że wzrokiem scrollując jestem u dołu ekranu więc jak belka jest
@normanos: Ten akapit to #!$%@? umysłowe do 3 potęgi. Coś jest inne = jest złe. Bo po co ma być intuicyjne i
Ale ok, rozumiem ze niektórym nie pasuje i fajnie gdyby byla opcja wyboru, ale serio po chwili używania wchodzi w krew szczególnie gdy przychodzi obsługiwać telefon jedną ręką.
Co do odbierania telefonu - zainstaluj to http://www.windowsphone.com/s?appid=38384829-0b39-4f21-a954-d2d4f8a4ac96 i zapomnij o wszelkich problemach :)
@normanos: A ja na górze, na dole mam kciuk. Fajnie, co?
@M4ks: pewne schematy wchodzą w nawyk i stają się czyms oczywistym To coś jak dla obecnych dzieci ekrny dotykowe. Dziecko przyzwyczajone do tabletu podchodzi do telewizora i... macha palcami po ekranie dziwiąc się, że nie działa ;) Tutaj tak samo, przyzwyczajenie powoduje, że różowy nonstop przesuwa to na bok.. mam nadzieję, że po paru tygodniach się już przyzwyczai ;)
@geomag42: chyba sam jestes sp.... NIE "inne=zle" tylko "inne i nieintuicyjne". Gdyby było intuicyjne to by człowiek automatycznie robił to poprawnie.
@smsrampage: dla mnie to jest utrudnienie. niepotrzebny mi pasek z adresem (na wuj mi on, czytam) zabiera ekran, niech on sie przynajmniej schowa, nie muszę oglądać URLA przez cały czas. Co do Androida to wszędzie mozna coś znaleźc nawet w iOS więc ja na razie trzymam się faktu, że na WM apek brak i to w zasadzie zamyka dla mnie dyskusje, na andku sa i nawet