Wpis z mikrobloga

#laptop #komputery #informatyka

Jakieś 3 lata temu kupiłem sobie ten laptop:

http://laptopy.benchmark.pl/test-laptopa/hp-compaq-presario-cq56-201sw.html

Dobrze mi służy-mam do niego sentyment,zjeździł ze mną kawał Europy toteż nie chcę kupować innego.No ale mógłby być trochę szybszy.Jak bardzo(i czy w ogóle) mogę go podrasować za powiedzmy 400-500 zł? Zależy mi przede wszystkim na większej ilość pamięci RAM i może lepszym wentylatorze bo 2-3 godzinach kuresko się nagrzewa.
ImOut - #laptop #komputery #informatyka

Jakieś 3 lata temu kupiłem sobie ten lapto...

źródło: comment_rKl4DWMdX2ZQo5Ky6dUUSAnel7m6bqbQ.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ImOut: sentyment jest złym doradcą. Ten komp w momencie zakupu kosztował 1200, więc dzisiaj jest warty.. może połowę. Nie chcę ciebie nakręcać ale chyba 1100 można pomyśleć nad czymś nowszym/szybszym itp. Jak możesz dołożyć jeszcze jakiś grosik to kupisz coś nowego (budżetowego)
  • Odpowiedz
@hartem: nowy wentylator niepotrzebny. Wystarczy rozebrać obecny, złapać się za głowę widząc warstwy kurzu, wyczyścić i w końcu cieszyć się ciszą i chłodem. Dotyczy to wszystkich laptopów, ale mało kto ogarnia, że jak się chłodzenie zapcha kurzem, to lapek się grzeje.
  • Odpowiedz
@ImOut: Przede wszystkim zainwestuj w wydajniejszy procesor. Najlepiej najmocniejszy jaki obsługuje płyta główna.
Do tego 4gb ramu 2x2gb a zwieńczeniem tego byłoby dodanie szybkiego dysku ssd.

Ps. popatrz na hp 6720s. Twoj Compaq to tansza wersja właśnie tego laptopa.
  • Odpowiedz
@Nattramn: Nie tylko kurz jesli ma 3 lata trzebaby bylo wymienic mu pasty i podkladki termoprzewodzace. Sam to robie bardzo czesto dla roznych ludzi. Polecam paste AAB za jedyne 1,5 zlotiszy z alledrogo, ma spoko parametry przewodzenia ciepla ( ͡° ͜ʖ ͡°) a przyspieszysz go tak jak mireczki mowia RAM plus ssd
  • Odpowiedz