Aktywne Wpisy

Wojciech_Skupien +901
Ten wpis dedykuję wszystkim tym, których poznaliśmy w wirtualnych światach, a którzy zniknęli bez pożegnania.
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
źródło: EeCWjc7WoAID7op
Pobierz
Kriten33 +56
źródło: GuQI4O-WkAA6N-S
Pobierz

Ale teraz załóżmy, że mam 10 tys. commitów i repozytorium działa już od paru lat. Wiem, że nie wrócimy do żadnej wersji - powiedzmy - sprzed 8000. Czy jest jakaś możliwość "zcommitowania" repozytorium samego w sobie, że wersja 8000 stanie się podstawową, bazową, zawierającą całą podstawkę do dalszych zmian, a wszystko poniżej zostanie wycięte w pień?
Nie ukrywam, że dumpy zaczęły się robić przeogromne i zastanawiam się jak to posprzątać. Innymi słowy:
- czy da się usunąć rewizje od początku do jakiegoś numeru, zachowując stabilną podstawę repozytorium
- czy jedynym rozwiązaniem jest utworzenie nowego repozytorium i wgranie obecnych projektów "tak jak jest"?
#svn #repozytoria #informatyka
Natomiast nie jestem przekonany, że to mi pomoże przy wgrywaniu "od dołu". Mówimy tutaj o backupie - czyli w każdej chwili powinienem być w stanie wrzucić pliku z dumpem z powrotem na repozytorium w