Zmienia się lider na rynku giełd kryptowalut: https://bitcointalk.org/index.php?topic=918306.new#new Oczywiście wiadome od jakiegoś już czasu było że kończy się bittrex przez te jego scamy i prowizje za wejścia na giełdę. Radziłbym ograniczyć zaufanie do bittrex i trzymać środki na swoich kompach lub innych giełdach. #gielda #kryptowaluty
@maniakbitcoin: Ja w sumie nie wiem czemu ludzie tak się zawsze tym b ittrexem podniecali. Tak nieczytelnej giełdy nie widziałem jeszcze, do tego te beznadziejne wykresy kołowe. Porażka dla mnie. Ja od zawsze poloniex i btc-e i problemów nigdy nie mialem.
@maniakbitcoin: bittrex raczej nigdy nie był liderem. Jeśli o liderów pytasz to wg mnie bter.com i w mojej ocenie żadna inna giełda. Ale giełda to tylko do wykonania transakcji a swoje coiny najlepiej trzymać na zimnym portfelu u siebie w domu. Sami widzicie. Wczoraj bitstamp był jutro go nie ma. Dlatego właśnie nie należy trzymać coinów na dłuższą metę na giełdach.
@Pepeo: Nie był liderem? :P Wiesz jakimi ja tam sumami i przy jakiej płynności obracałem? Był liderem po mintpalu i tego nie da się ukryć, wypromował wiele walut, scamów, dał wiele zarobić. Sobie i innym, ale przegiął z nadużyciami i zapłacił za to karę.Widzę pewną tendencję, giełdy mają swoje pięć minut co kilka miesięcy jest nowy lider a stary wylatuje lub spada z vol.
@maniakbitcoin: Te mniejsze padają, a te większe zostają . Np bter.com myślę że będzie wiele lat stabilny jeśli nie zawsze. To jest Chińska rzetelność. Zresztą Chiny to potentat świata BTC.
@Pepeo: po aferze z mintpalem już w żadną giełdę nie wierzę że jest uczciwa. Zraziłem się, nie przeczę że bter nieźle działa ale trend miesiąc temu i kilka wstecz wyznaczał bittrex. Wejście na bter.com to było tylko jednodniowy wzrost a właściwie kilku godzinny, nawet newsy że coś wejdzie na bter nie dawały kopa. Teraz liderem stanie się pewnie Poloniex lub bter zobaczymy raczej nowy gracz nie spowoduje że wszyscy na
@maniakbitcoin: Jeszcze odnośnie cryptsy warto wspomnieć. Duże obroty ale nie mogą sobie raczej poradzić z ciągłymi lagami i okropnie czasem długimi transferami coinów. Dziwne to a mogli by być także liderem.
@Pepeo: tak długo się trzymają ale mają ciągły problem. Kiedy mi zginał 1 btc na 24h skończyłem z inwestowaniem na ich platformie. Gra dla ludzi o mocnych nerwach. Korzystasz jeszcze z ich giełdy? Naprawili ten bug ze znikającymi depozytami? Kasą którą wysyłało się z konta na ich giełdę znikała.
@maniakbitcoin: Tzn mi akurat nic nie zniknęło, ale kilka razy miałem tak że musiałem interweniować by mi dokonali wypłaty. Także nie korzystam od dawna. Obecnie korzystam tylko i wyłącznie z bter.com i z żadnej innej giełdy.
#gielda #kryptowaluty
@maniakbitcoin: co to w ogóle jest? xD
Giełda, swego czasu top 5 w obrocie. Typowy bazar shitcoinów, jak widać dogasa ;).