Aktywne Wpisy

_Alessandro_ +20
Jeśli jako nastolatek nie miałeś dziewczyny, która cię naprawdę chciała, dotykała, uprawiała z tobą miłość i dawała ci codzienną walidację, to reszta twojego życia jest przegrana z automatu. Nie ma czegoś takiego jak nadrabianie, nie ma "jeszcze zdążę, dajcie mi czas". Okno zamknęło się na amen, a twoja psychika została zgwałcona w najważniejszym etapie życia, tylko i wyłącznie przez twój wygląd. Pozostał ci codzienny cope do końca żywota twojego amen.
Natura.
#
Natura.
#

serio_serio +3
ciekawe czy jak na wykop napisze się, że ksu i farben lehre to 2 najgorsze zespoły "punkowe", ktoś się oburzy o godzinie nocnej 00:43

Miałem w lodówce pierś z kurczaka. Chciałem ją zjeść. Ale nie chciałem jej smażyć ani piec. Słyszałem, że dobra jest gotowana.
Ale jak się gotuje, to wszystko się z niej wygotowuje. Trzeba dołożyć warzyw (a tego mi się nie chciało, po za tym nie mam). Mój #rozowypasek poradził mi, abym ugotował to w folii aluminiowej. Chciałem znaleźć jakiś przepis w necie, ale nie było nic (jak w folii to w piekarniku, jak gotowane to w bulionie np. tu).
Zrobiłem po swojemu.
- Biorę pierś i lekko roztłukuję.
- Posypuję przyprawą do kurczaka, pieprzem, vegetą (nie tą z chemią, tylko same warzywa z solą).
- Zawijam w folię, wkładam do garnka, zalewam wodą.
- Gotuję przez około 30 min.
Wyjmuję i mam kawał pysznego mięska.
źródło: comment_dmG35VqzrVFMDPsAWoaX6whJp3bp1RYD.jpg
PobierzMyślę - zajebiście.... miał kurczaka i zostawił go na stancji przez święta i już dostaje nóżek. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przepis dobry dla ludzi niepotrafiących gotować/bez czasu czasu. ;)
Ja bym do tego dorobił sos serowy (beszamel + cheddar) lub sos z zielonego pieprzu. Do tego gotowane brokuły i ryż :P
Ale naprawdę wyglądało ładnie na talerzu (tylko ja nie umiem robić zdjęć, bez lampy było ciemno, a z lampą wyszło jak widać).
Taki właśnie miał być ten "przepis". Chciałem zjeść kurczaka. Na surowo się nie dało, więc szukałem jak najłatwiej go zjeść.
I jak na moje "zdolności" kulinarne (umiem zrobić jajecznicę i makaron z sosem ze słoika!), to jestem z
Z kotletami trzeba bardziej się bawić (panierka, kroić itd), a potem smażyć po kilka. Tu wrzucam do garna naraz ile chcę.
Do smażenia używam np. takich papirusów. W składzie