Wpis z mikrobloga

#webdev #python

Jaki jest najlepszy hosting dla #django?

Jakiś w miarę łatwy do ogarnięcia dla nooba.

Skonczylem w 99% stronę internetową. Mam na razie na heroku.

Mała strona, formularz zapisu, małe artykuły na stronach,

Moją stronę teraz będzie odwiedzalo około 2oo unikalnych użytkowników i z czasem (mam nadzieję) będzie ich więcej. Jest prawdopodobny scenariusz, że z czasem strona będzie się rozwijała.

Jest może coś taniego na początek?
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Kiro: dopiero zaczynam ogarniać tematy, żeby strona pojawiła się w internecie

Nad heroku całą noc siedziałem, ale w końcu mi się udało postawić wszystko na nogi.

Dlatego szukam coś co jest łatwe w obsłudze i pokazane jak wrzucić django na serwer :p
  • Odpowiedz
@Sudokuu: Jeśli jesteś studentem (lub po prostu masz maila w domenie edu.pl ( ͡° ͜ʖ ͡°) ), to możesz skorzystać z GitHub Student Packa, w ramach którego dostajesz kupon do DigitalOcean o wartości $100. Taki kupon wystarczy ci na wynajęcie najtańszego serwera na 20 miesięcy.
  • Odpowiedz
@Sudokuu: kontynuując temat django na digitalocean - przy tworzeniu instancji vps'a na DO masz do wyboru gotowy obraz z django skonfigurowanym na ubuntu. Odpalasz, łączysz się przez ssh, tam w motd masz podane adresy wszystkiego. Pozostaje podmienić aplikację w odpowiednim katalogu i zmigrować bazę.
  • Odpowiedz
  • 0
Oni używają starą wersję django 1.6 co robić? Wrócić z 1.7 na 1.6, żeby mi się wszystko pomieszalo czego do tej pory się nauczyłem?

@Kiro:
  • Odpowiedz
@Kiro: Postawiłem wszystko ładnie działało, stronę było widać, ale gdy chciałem coś zmienić w kodzie html to wszystko pozostało takie samo. Myślałem, że pewnie trzeba coś zrestartować no i zamiast gunicorna zrestartowałem całego dropleta i teraz strona padła i tylko jest tekst powitalny Nginx...
  • Odpowiedz
@Sudokuu: Hm, nie wiem jak to jest skonfigurowane, poszukaj czy w helpie nie ma, digital ocean ma bardzo fajne artykuły w pomocy do takich rzeczy
  • Odpowiedz